Live

JO 2024. Sportivii se plâng că mâncarea din Paris este un „dezastru”. Unele echipe au apelat la bucătari privați

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

O catastrofă culinară are loc la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie Business Insider. Mai multe echipe, printre care Marea Britanie și Germania, s-au plâns că mâncarea nu este nici măcar mediocră, în ciuda reputației Franței ca o Mecca a gastronomiei.

Andy Anson, CEO al Asociației Olimpice Britanice, a declarat pentru The Times că echipa Marii Britanii a recurs la un bucătar privat la Paris, din cauza meniului lipsit de proteine ​​și a cărnii crude servite în Satul Olimpic.

El a spus că puiul și ouăle sunt în cantitate mică în meniu, și că sportivii britanici au început să mănânce preparate puse la dispoziție în cantonamentul delegației britanice.

Agenția de știri dpa a transmis în weekend că mai mulți membri ai echipei masculine de hochei a Germaniei au criticat bucătăria Jocurilor Olimpice, numind-o „un dezastru”.

Șeful delegației Norvegiei, Tore Ovrebo, a afirmat, cu privire la mâncare, că deși problemele privind cantitatea pusă la dispoziția sportivilor s-a îmbunătățit, în continuare „este puțin de spus de calitate”, potrivit Wall Street Journal.

Sportivii s-au plâns și pe rețelele sociale de mâncarea primită la Jocurile Olimpice. Astfel, Reuters anunță că organizatorii au reacționat rapid la plângeri.

Etienne Thobois, CEO-ul Jocurilor de la Paris 2024, a recunoscut în cadrul unei conferințe de presă că organizatorii „au fost nevoiți să facă unele ajustări”, inclusiv adăugarea de proteine ​​animale în meniu, crescând cantitatea cu „700 de kilograme de ouă și o tonă de carne”.

Agenția de știri a transmis că organizatorii au servit 40.000 de mese pe zi pentru 15.000 de sportivi, aceștia promițând mai multe produse locale și opțiuni vegetariene.

„Anumite produse, precum ouăle și carnea la grătar, sunt deosebit de populare în rândul sportivilor, așa că au fost crescute cantitățile servite acestora, a declarat pentru Business Insider un reprezentant al companiei de catering care deservește Jocurile Olimpice. „De atunci, cantitățile oferite au fost adaptate în consecință, și au fost suficiente pentru a satisface toate nevoile”.

Reprezentanții organizatorilor JO 2024 nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Business Insider.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gimnasta americană Jordan Chiles nu se lasă: a depus recurs la Curtea Supremă a Elveției pentru a-și recăpăta medalia de bronz de la JO

Culturistul „cel mai monstruos din lume” a murit la numai 36 de ani. Avea o dietă supraîncărcată cu proteine

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Partenerii noștri