Live

Primele imagini cu testele „taxiurilor zburătoare”. Cum arată o plimbare în megadrona cu viteză de 130 km/oră

Data publicării:
Foto: EHang

Producătorul chinez de drone EHang a lansat o megadronă cu pilot automat, care poate transporta pasageri la o viteză de 130 de km/oră. Compania a testat în ultimii patru ani mii de zboruri efectuate cu megadrona EHand 184, cu pasageri la bord, iar marți a dat publicității primele înregistrări video, scrie Daily Mail.

Drona are un mecanism de funcționare simplu de utilizat: pasagerul urcă la bord, apoi alege de pe un touchscreen destinația spre care vrea să meargă, iar drona zboară automat spre destinația selectată.

Megadrona a fost testată în mai multe condiții meteo: pe caniculă, pe ceață, în timpul nopții, dar și în timpul unor taifune de categorie 7. Compania spune că a testat atât variantele de drone cu un singur loc, cât și pe cele care permit îmbarcarea a doi pasageri.

O demonstrație ar putea avea loc în luna februarie, la Dubai's World Government Summit, însă deocamdată compania nu a făcut un anunț oficial.

Megadrona EHang a efectuat și un zbor cu urcare verticală, pe o distanță de 300 de metri, și poate suporta o capacitate de aproximativ 230 de kilograme la bord, scrie The Verge. De asemenea, drona electrică poate parcurge distanțe de peste 15 kilometri sau echivalentul a 23 de minute de zbor și are o viteză maximă de 130 de km/oră.

Printre pasagerii care au testat noua dronă se numără și Wang Dong, primarul provinciei chineze Guangzhou.

EHang 184 este primul vehicul aerian autonom din lume pentru transportul persoanelor, însă deocamdată compania nu poate estima o dată la care drona va fi disponibilă pentru cumpărare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peisajul spectaculos care seamănă cu o pictură. Ce se vede, de fapt, în imagini

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Românii vor putea călători fără viză în China începând cu 30 noiembrie anul acesta

„Calul troian” din învățământul britanic: De ce este China mărul discordiei în alegerea noului cancelar al Universității Oxford

Partenerii noștri