Live

Prima aterizare a NASA pe timp de noapte după 53 de ani. Capsula SpaceX a adus acasă 4 astronauți de pe ISS

Data publicării:
Cei patru astonauți care au revenit după o misiune de șase luni pe ISS. Foto: NASA

Patru astronauți au revenit pe Pământ după o misiune pe la Stația Spațială Internațională, în prima aterizare pe timp de noapte a NASA după 53 de ani, relatează BBC. Astronauții au zburat cu capsula Crew Dragon a SpaceX și au aterizat în Panama City, Florida.

Echipajul, format din trei astronauți ai NASA și unul de la agenția spațială japoneză Jaxa, a petrecut aproape șase luni în spațiu. Ei ar fi trebuit să părăsească ISS mai devreme, dar plecarea lor a fost întârziată din cauza vremii nefavorabile din Florida. Zborul a durat aproximativ 6 ore și jumătate.

„Echipele navei de recuperare Go Navigator, inclusiv două bărci rapide, sunt acum în proces de securizare a echipajului Dragon și de asigurare a navei spațiale în condiții de siguranță”, a anunțat NASA într-un comunicat.

Echipajul va trece printr-un control medical înainte de a zbura de la Pensacola, Florida la Houston, Texas, a adăugat agenția spațială.

Ultimul echipaj al NASA care a aterizat pe Pământ noaptea a fost Apollo-8 - prima misiune umană spre Lună, care s-a întors pe 27 decembrie 1968.

Aceasta a fost prima misiune de transport, dus-întors, realizată de o capsulă fabricată de SpaceX, compania lui Elon Musk, devenită partener al NASA. Capsula SpaceX va fi recondiționtă și folosită pentru alte misiuni.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

Bill Nelson, NASA: Nu am văzut diviziune rasială sau religioasă. Din perspectiva spațiului, toți suntem cetățeni ai planetei Pământ

Partenerii noștri