Video „Poate să înțeleagă și să memoreze fiecare cuvânt din manual”. Coreea de Sud a creat un robot umanoid capabil să piloteze un avion
Roboții ar putea lua locul piloților la manșa avioanelor, cu ajutorul inteligenței artificiale. Cercetătorii sud-coreeni au dezvoltat un robot umanoid capabil să decoleze, să zboare și să aterizeze singur un avion.
Două avioane ale Armatei Române au plecat în Macedonia de Nord pentru a ajuta la stingerea incendiilor
Haos pe Aeroportul Otopeni
Panică la bordul unui Boeing 737 Max
Un avion rusesc și unul american, filmate deasupra Strâmtorii Bering
Peste 70 de tornade au lovit SUA
Reportaj Digi24 lângă Coreea de Nord. Zona demilitarizată e împânzită de militari, mine antipersonal și tuneluri subterane
România vrea să cumpere vehicule militare din Coreea de Sud
Un robot dintr-o fabrică Tesla a atacat un inginer și l-a lăsat într-o baltă de sânge
Momentul în care o bucată dintr-un munte s-a rupt în Coreea de Sud
Robotul, numit PIBOT, memorează toate detaliile tehnice ale zborurilor, precum și hărțile aeronautice, și va fi folosit în special în situații de urgență. Scopul lui este să ușureze munca piloților tocmai atunci când stresul sau panica pot afecta luarea deciziilor.
David Hyunchul Shim, inginer: „PIBOT este un robot de dimensiunea unui om, care poate prelua controlul avionului pe baza manualului de zbor și care poate manipula diverse butoane, mânere și manșele din cockpit și apoi controla sau gestiona întreaga funcționalitate a avionului, la fel ca un pilot adevărat.”
Proiectul a fost dezvoltat de Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea de Sud și este bazat pe noile descoperiri din domeniul inteligenței artificiale. PIBOT este construit ca un copilot care poate prelua controlul aeronavei în situații de urgență.
David Hyunchul Shim, inginer: „Oamenii sunt foarte buni la a înțelege contextul și la a gestiona situații complexe, dar deseori nu reușesc să țină minte fiecare detaliu al manualului de zbor, mai ales în situații de urgență. Robotul nostru este capabil să înțeleagă și să memoreze fiecare cuvânt din manual, iar apoi pot executa fără niciun fel de emoție sau panică, în special în situații de urgență.”
Robotul are memorate și toate hărțile aviatice din lume, ceea ce ușurează enorm munca piloților când trebuie să gestioneze aterizări de urgență pe aeroporturi necunoscute. Sud-coreeni vor să lanseze oficial acest produs în mai puțin de trei ani.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News