Un oraș din Spania vrea să aibă cel mai mare parc fotovoltaic urban din țară folosind cimitirele
Orașul spaniol Valencia a început să își folosească cimitirele pentru a genera energie regenerabilă. Proiectul a fost denumit RIP, adică Requiem in Power, transmite Euronews.
Valencia, aflată pe coasta de est, intenționează să instaleze mii de panouri solare în cimitirele din jurul orașului.
Proiectul a fost denumit RIP - de la Requiem in Power (Recviem în energie) - și a fost lansat luna aceasta, odată cu instalarea primelor panouri fotovoltaice.
Orașul intenționează ca această inițiativă ambițioasă să devină cea mai mare fermă solară urbană din Spania.
Valencia vrea să creeze cea mai mare fermă solară urbană din Spania
Orașul Valencia intenționează să instaleze 6.658 de panouri solare în cimitirele locale. Aproximativ 810 au fost deja instalate în cimitirele Grau, Campanar și Benimàmet.
Acestea vor genera o cantitate totală de energie de peste 440.000 de kilowați pe an.
De asemenea, vor duce la o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de peste 140 de tone pe an, potrivit consiliului local.
Energia va fi folosită în principal pentru alimentarea clădirilor municipale, dar 25% va ajunge, de asemenea, la 1.000 de gospodării vulnerabile.
Alejandro Ramon, consilierul pentru urgență climatică și tranziție energetică din Valencia, a declarat că proiectul va deveni cel mai mare parc solar urban din țară.
RIP face parte din misiunea mai amplă numită Valencia 2030 privind clima, unul dintre motivele principale pentru care orașul a fost selectat pentru a fi Capitala europeană verde în 2024.
Obiectivul pe termen lung al misiunilor climatice este de a genera 27% din energia orașului din surse regenerabile.
Până în 2030, 100% din această producție de energie curată va fi încorporată în infrastructură și în clădirile publice. De asemenea, orașul va folosi numai LED-uri pentru iluminatul public.
Utilizarea cimitirelor pentru producerea de energie regenerabilă
Cimitirele sunt ideale pentru un proiect de instalare a panourilor solare. Aceste spații urbane pot fi exploatate pentru producerea de energie curată fără a le schimba destinația inițială - la fel ca atunci când acoperișurile sunt folosite ca amplasamente pentru panouri fotovoltaice.
Aceasta nu este prima dată când un consiliu are ideea de a înrola cimitirele în demersul pentru energie verde.
Saint-Joachim este un grup de insule situate în mijlocul mlaștinilor Brière - o vastă turbărie situată la nord de estuarul Loirei, în Franța.
Cimitirul local este situat la est de insula principală a orașului, o coborâre de la șase la zero metri față de nivelul mării.
Până în 2025, o instalație solară de 1,3 megawați va acoperi cimitirul și va furniza energie electrică celor 4.000 de locuitori ai comunei.
Pentru o taxă de intrare de doar 5 euro, aceștia vor avea, în cele din urmă, o parte din energia produsă.
Structura va colecta, de asemenea, apa de ploaie pentru un complex sportiv adiacent, ceea ce va contribui la reducerea inundațiilor.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News