Live

Un exemplar din cea mai rară specie de balenă din lume a fost găsit eșuat pe o plajă. Doar 6 au fost văzute în ultimii peste 200 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Balena este atât de rară încât din anii 1800 doar şase exemplare au fost observate de oameni de ştiinţă. Foto: doc.govt.nz

Un exemplar dintr-o specie de balenă considerată cea mai rară din lume a eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă, a anunţat luni Departamentul de Conservare (DOC) al ţării, informează DPA, preluat de Agerpres.

Balena este atât de rară încât din anii 1800 doar şase exemplare au fost observate de oameni de ştiinţă, a precizat DOC.

Exemplarul de cinci metri lungime, descoperit pe 4 iulie pe o plajă de lângă Dunedin, în Insula de Sud, ar fi o balenă cu cioc a lui Travers (Mesoplodon traversii), a declarat Gabe Davies, din cadrul DOC.

„Mesoplodon traversii sunt una dintre cele mai puţin cunoscute specii de mamifere mari din timpurile moderne”, a precizat Davies.

„Din punct de vedere ştiinţific şi al conservării, este un eveniment major”, a completat el.

Un exemplar eşuat atât de recent oferă oportunitatea de a diseca pentru prima dată o balenă din această specie, a adăugat Davies.

DOC i-a consultat pe maorii locali, Te Runanga o Otakou, pentru a decide ce se va întâmpla cu balena.

Probe genetice au fost trimise la analiză, însă poate dura câteva săptămâni sau luni până când ADN-ul va fi procesat şi va fi confirmată în mod definitiv specia.

Între timp, balena este păstrată într-un depozit frigorific până când vor fi decişi următorii paşi, a adăugat DOC.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cresc taxele de intrare pentru turiști într-o destinație de vacanță populară. Costul se va tripla

JO 2024 - Fotbal feminin: Canada, depunctată de FIFA după ce şi-a spionat adversarele din Noua Zeelandă

Un concurent dintr-un reality-show de supraviețuire a ucis și mâncat o pasăre protejată din Noua Zeelandă în timpul filmărilor

Ce sunt „kit-urile de sinucidere”. După Marea Britanie, Italia și Canada, produsele lui Kenneth Law au ajuns și în Noua Zeelandă

Partenerii noștri