Resturi de ambalaje au ajuns și în Groapa Marianelor. Imaginile surprinse pe fundul oceanului
Oamenii au reuşit să polueze şi cel mai adânc loc din ocean, Groapa Marianelor. Bucăţi de plastic sau metal, provenite din deşeuri aruncate în apă, au fost observate de un explorator care s-a scufundat la 11 kilometri adâncime.
Poluare în creștere în marile orașe din România. Care sunt cauzele
Praful saharian sufocă România
Incendiu puternic lângă Centura Capitalei
Imagini din Brașov, care abia se mai vede din cauza prafului saharian
Poluare masivă în București
Un val-monstru lovește o bază americană din Pacific.
Cum ar arăta emisiile de CO2 dacă ar fi vizibile din spațiu
Poluare masivă pe Dunăre
„Insula” uriașă de gunoi din Pacific își va tripla suprafața până în 2040
Călătoria până într-un loc în care nu a mai ajuns până acum niciun om a fost făcută de un fost ofiţer naval american, într-un submarin. El a ajuns cu 16 metri mai jos decât recordul precedent, stabilit în 1960. A petrecut 4 ore pe fundul oceanului Pacific, a văzut specii necunoscute până acum şi ceva ce întâlnim deseori pe trotuare: resturi de ambalaje.
„Nu am fost chiar complet surprins, dar am fost foarte dezamăgit să văd o contaminare produsă de om în cel mai adânc loc din ocean. Când am ajuns pe fund părea foarte curat, aproape ca un peisaj selenar. Iniţial nu am văzut vietăţi. Prima oară am crezut că sunt cadavrele unor animale moarte, dar nu erau. Se mişcau şi erau foarte frumoase. Nu ştiu dacă erau de plastic sau metal, dar aveau margini ascuţite şi unul dintre ele avea o literă tipărită pe el”, spune Victor Vescovo, explorator.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News