Octavian Berceanu: În fiecare zi, aproape, descoperim câte o primărie care îngroapă deşeuri şi locaţii în care se ard deșeuri
Pedepse cu închisoare de până la 3 ani și amenzi de jumătate de milion de lei pentru cei care ard deșeuri ilegal. Asta propune Ministerul Mediului, care a pus în dezbatere publică un proiect de lege în acest sens. Documentul mai prevede ca Garda de Mediu să fie obligată să dea sancțiuni, nu avertismente. Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, spune că sancțiunile mai aspre sunt necesare.
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Orașul din România în care ești amendat dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
Mii de tone de gunoi și deșeuri intră lunar în România sub formă de donații. Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă
Schimbări importante în Codul Rutier
Incendiu puternic lângă Centura Capitalei
Un bărbat a fost filmat agățat de portiera unei mașini în mers
Miros insuportabil în Cluj. „Am fost terorizați”
Descinderi cu scandal la un depozit ilegal de fier vechi din Călărași
Tone de deșeuri zac pe un teren din Sectorul 1
„Este necesar pentru că nu putem stopa fenomenul depozitărilor ilegale. În fiecare zi, aproape, descoperim câte o primărie, deci nu cetăţeni, câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra şi în fiecare zi descoperim locaţii în care se ard deşeuri. Deci e obligatoriu să avem o legislaţie care să elimine sau să limiteze aceste manifestări care ne pun sănătatea în pericol”, a spus Berceanu.
În ceea ce privește arderea deșeurilor ilegale, „lucrurile s-au îmbunat considerabil, măsurabil, dar la nivelul țării încă mai avem locuri unde se ard deșeuri ilegal la lăsarea întunericului. Noi găsim vetrele sau suntem anunțați. E destul de dificil, pentru că arderea unor bucăți de cauciuc înseamnă 10-15 minute. Până ajungi, nu mai găsești nici fumul, nici făptașii. Prin această lege înseamnă că, prin amenzi și pedepse cu închisoarea, reduci intenția făptasului de a face aceste lucruri”, a adăugat el.
„O legislaţie puternică în primul rând are rol de prevenţie şi în al doilea rând avem nevoie de cetăţeni. Cetăţenii sunt cele care ne dau informaţiile vizavi de aceste depozitări ilegale sau arderi ilegale, în cele mai multe din cazuri, pentru că ei sunt cei care trebuie să fie cei ai îngrijoraţi vizavi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau în jurul lor”, a mai spus el.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News