Live

NASA a anunțat când există riscul ca Pământul să fie lovit de un asteroid

Data actualizării: Data publicării:

Există riscul ca Pământul să fie lovit de un asteroid pe 22 septembrie 2135, a anunțat NASA, potrivit CNN. Cu un diametru de aproximativ 500 de metri și botezat Bennu, asteroidul ar putea lovi cu forța arsenalului de rachete balistice nucleare din SUA.

Șansele ca meteoritul Bennu să lovească Pământul sunt mici, însă cu toate acestea NASA a început să se pregătească pentru evitarea unui astfel de incident.

Într-un exerecțiu teoretic, o echipă de ingineri a gândit un plan denumit HAMMER (ciocan, n.red.), care ar fi în fapt o navă spațială care să aibă fie o misiune „sinucigașă” și să intre frontal în asteroid pentru a-l devia, fie să lanseze o încărcătură nucleară prin care să-l distrugă.

Potrivit sursei citate, chiar dacă traiectoria acestui asteroid nu se va interesecta cu cea a planetei noastre, inevitabil o astfel de situație va avea loc în viitor. CNN amintește în acest context de filmele "Armageddon" și "Deep Impact", care dramatizează un scenariu oarecum asemănător. 

În 2013, un meteorit de aproximativ 20 de metri a lovit planeta în Rusia, orașul Chelyabinsk fiind cel mai apropiat.

Chiar dacă de dimensiuni relativ mici, impactul a provocat daune, eliberând de 30 de ori mai multă energie decât explozia nucleară de la Hiroshima. Geamurile locuințelor au fost sparte, iar mii de persoane au fost nevoite să meargă la doctor.

Pe de altă parte, un meteorit cu diametrul de 16 kilometri a lovit Pământul în urmă cu 65 de milioane de ani în Peninsula Yucatan și a ras întreaga populație de dinozauri, forma dominantă de viață în acel moment. Craterul format în urma acestui impact a fost de 150 de kilometri.

Potrivit sursei citate, se estimează că asteroizi precum Bennu lovesc Pământul o dată la 100.000 de ani.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

NASA amână din nou întoarcerea pe Pământ a celor doi astronauți blocați în spațiu. De ce misiunea de o săptămână ajunge la nouă luni

Pe cine a ales Donald Trump la conducerea NASA: „În mod inevitabil, va exista o economie spaţială înfloritoare”

„Orașul de sub gheață”: O misiune NASA a dezvăluit o bază militară secretă ascunsă în calota glaciară din Groenlanda

Pământul se desparte de „mini-luna” sa temporară, care ar putea fi o bucată din Lună. Când se va apropia din nou de planeta noastră

Partenerii noștri