Live

Motivul pentru care cafeaua este una dintre cele mai dăunătoare recolte pentru mediu

Data actualizării: Data publicării:

Cafeaua este printre culturile ameninţate de schimbările climatice, spun experţii. Dar şi reciproca este valabilă: cultivarea şi procesarea ei contribuie la încălzirea globală. Cum se pot împăca cele două situaţii aflăm dintr-un material Digi24 și Deutsche Welle.

Cafeaua nu este doar principalul produs de export din Costa Rica. Este una dintre cele mai dăunătoare recolte pentru mediu. Cultivarea și procesarea generează gaze cu efect de seră. Ceea ce înseamnă că fructele se coc mai repede.

Pe vremuri, cafeaua se recolta în septembrie, acum are loc în iunie. De aceea, cultivatorii de cafea devin mai activi. Învață despre procedee prietenoase cu mediul.

Cele mai multe emisii vin de la îngrășămintele cu azot. Dozajul corect este important.

Un ajutor suplimentar vine sub forma copacilor care fac umbră și care au lemn dens. Aceștia absorb cantități mari de CO2 și mențin pământul fertil.

Costa Rica vrea să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră până în 2021. Asta înseamnă o climă bună și o cafea bună.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Efectele climei smulg bucăţi din fiecare economie și distrug vieţi”. Avertisment dur la COP29, înainte de reuniunea liderilor G20

De ce nu e bine să bei cafea imediat cum te trezești dimineața. Ce spun medicii despre consumul de cafea pe stomacul gol

România, pe lista țărilor unde s-au înregistrat morți din cauza evenimentelor meteo extreme amplificate de schimbările climatice

România, în fața crizei climatice. „Vom avea mai multe decese și pierderi economice mai mari”. Care sunt provocările majore

Partenerii noștri