Motivul pentru care cafeaua este una dintre cele mai dăunătoare recolte pentru mediu
Cafeaua este printre culturile ameninţate de schimbările climatice, spun experţii. Dar şi reciproca este valabilă: cultivarea şi procesarea ei contribuie la încălzirea globală. Cum se pot împăca cele două situaţii aflăm dintr-un material Digi24 și Deutsche Welle.
În Europa a fost mai cald decât în Sahara
Cabanele de munte din Elveția o iau la vale
Apocalipsa climatică va atinge o nouă fază în 2024
Vară în calendar, toamnă în termometre. La Vârful Omu au fost 0,4 grade marți
Cafeaua riscă să devină un produs de lux
Scene apocaliptice în nordul Italiei după caniculă
Urmează o "apocalipsă a insectelor"
Climatolog: Trebuie să schimbăm inclusiv modul în care construim orașe
Un arhipelag din Pacific a declarat stare de urgență climatică
Cafeaua nu este doar principalul produs de export din Costa Rica. Este una dintre cele mai dăunătoare recolte pentru mediu. Cultivarea și procesarea generează gaze cu efect de seră. Ceea ce înseamnă că fructele se coc mai repede.
Pe vremuri, cafeaua se recolta în septembrie, acum are loc în iunie. De aceea, cultivatorii de cafea devin mai activi. Învață despre procedee prietenoase cu mediul.
Cele mai multe emisii vin de la îngrășămintele cu azot. Dozajul corect este important.
Un ajutor suplimentar vine sub forma copacilor care fac umbră și care au lemn dens. Aceștia absorb cantități mari de CO2 și mențin pământul fertil.
Costa Rica vrea să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră până în 2021. Asta înseamnă o climă bună și o cafea bună.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News