Live

Ministrul Mediului a anunțat câte sticle puse pe piaţă în august au fost returnate: „Este o cifră la care nici nu visam”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, afirmă că de la 13% colectare separată, cât înregistra România înainte de implementarea sistemului de garanţie-returnare, în luna august a acestui an aproape 80% dintre recipientele reciclabile au reintrat în sistemul de recuperare şi refolosire.

„Am vrut să ne îndepărtăm puţin de această cifră ruşinoasă, România avea 13% colectare separată şi vreau să vă spun cifra lunii august: 78% din recipientele puse pe piaţă în luna august au fost întoarse în sistemul garanţie-returnare. 78% este o cifră la care vă mărturisesc că eu, personal, nici nu visam”, a declarat Mircea Fechet, luni seară, la TVR Info, potrivit News.ro.

El a admis că au existat magazine care „refuză să participe la acest efort naţional” şi că implicarea unora dintre magazine în sistemul de garanţie-returnare „e o pacoste”. Fechet a subliniat că urmăreşte situaţia, iar datele arată că în fiecare săptămână apar foarte multe puncte de colectare noi.

Ministrul Mediului consideră că „România e cu siguranţă mai curată” decât înainte de implementarea sistemului de garanţie – returnare.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România are cel mai mare deficit din UE. Boloș: Suntem în acord cu previziunile Comisiei Europene. Și măririle salariale au contribuit

Barajul neterminat din zona inundată care putea limita dezastrul. Fechet: Ar putea să înmagazineze 200 de milioane de metri cubi de apă

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, merge în localitățile din Galați afectate de inundații: „Este un bilanț tragic”

Urșii cerșetori de pe Transfăgărășan vor fi relocați. Fechet: „Când nu va mai avea cine să-i hrănească, vor ataca gospodăriile”

Partenerii noștri