Incendiu puternic la groapa de gunoi a Sighișoarei. Degajări uriașe de fum lângă orașul care este patrimoniu UNESCO
Groapa de gunoi de la Sighișoara, județul Mureș, arde, luni seara, cu flăcări uriașe. Potrivit ISU Mureș, mai multe autospeciale intervin la locul incendiului care se manifestă cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat la Digi24 că acolo sunt probleme de mult timp. Au fost nenumărate controale și s-au dat și amenzi. În plus, Berceanu spune că gunoiul de acolo ar putea arde mocnit o lună de zile.
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Un incendiu puternic a izbucnit la o clădire din zona centrală a Capitalei
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Poluare în creștere în marile orașe din România. Care sunt cauzele
Momentul în care un individ aruncă un cocktail Molotov printre mașini, în Arad
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Incendiu puternic la o hală de procesare şi depozitare a deşeurilor reciclabile, în județul Iași
Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu: La fața locului sunt echipajele ISU care intervin. Calitatea aerului pe Sighișoara se menține în parametri normali, pentru că vântul bate în direcție opusă față de oraș. Colegii de la Garda de Mediu sunt în teren.
E un depozit cu mari probleme. Anul trecut au fost vreo 5 controale și nenumărate sancțiuni. Am solicitat sistarea activității pe groapă, până la conformarea cu măsurile recomandate de comisarii de mediu.
Acolo sunt probleme vizavi de captarea gazelor de groapă. Așa se numesc, și printre care se numără și metanul, care alimentează în momentul de față focul pe care îl vedem acum.
Muntele de gunoi ajunge în unele locuri la 20 și ceva de metri. Ar fi trebuit să avem pământ peste ceea ce vedem în imagini, pentru că acest depozit miroase. După ploile pe care le-am avut, dacă nu ai o captare a gazelor, pentru că acest gunoi intră în fermentație, iar incendiul este o chestiune de timp.
Asta în contextul în care nu avem niște puțuri speciale care să extragă aceste gaze și să reducă pericolul de incendiu.
Poate să ardă mocnit o lună. Dacă se schimbă direcția vântului lucrurile vor deveni neplăcute din punct de vedere al simțurilor.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News