Live

Video Dosar penal deschis în Suceava: o pădure a fost otrăvită pentru a putea fi tăiată. Cum au acționat făptașii

Data publicării:
Dosar penal deschis în Suceava, după ce o pădure privată din comuna Moldovița a fost otrăvită pentru a putea fi tăiată. Foto: Profimedia

Este anchetă la Suceava, după ce o pădure privată din comuna Moldovița a fost otrăvită pentru a putea fi tăiată. Arborii au fost uscați în mod intenționt, printr-o metodă ilegală.

Garda Forestieră din Suceava a inițiat o investigație privind o posibilă infestare intenționată a unei păduri, după ce în apropierea comunei Moldovița au fost descoperite patru capcane cu feromoni plasate pe copaci. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Gărzii Forestiere, potrivit Agerpres.

Conform autorităților, capcanele cu feromoni sunt substanțe chimice sintetice care au scopul de a atrage insectele dăunătoare copacilor, astfel încât acestea să poată fi capturate și eliminate.

„Amplasarea lor se face în baza unui plan exact, în suprafeţe infestate, cu înscrierea într-un inventar şi în baza unor măsuri de management ulterior. Prin numărarea insectelor capturate se determină natura şi intensitatea lucrărilor de combatere necesare. În general, se amplasează o nadă la 50-100 de hectare. Prin amplasarea nadelor pe arbori sănătoşi se atrag insectele în pădurea respectivă şi se produce uscarea ei într-un timp scurt, generând false ‘produse accidentale’”, au menționat reprezentanții Gărzii Forestiere.

Garda Forestieră a depus o plângere penală pentru distrugerea intenționată a pădurii.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Prădătorul de la Harrods”. Un reportaj BBC dezvăluie cum miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele

Sean „Diddy” Combs neagă acuzațiile pentru care a fost arestat. Avocat: „Spiritul său este bun. Este încrezător”

DGA: Angajații MAI sesizează o dată la două zile fapte de corupție. Câte dosare penale au fost înregistrate

Doi pădurari au fost bătuți cu bâtele de braconieri într-o pădure din Dolj. Polițiștii i-au identificat pe agresori

Partenerii noștri