Continuă operațiunea de căutare a puilor de urs. Ministrul Tanczos Barna: Nu au fost găsiți încă
Comisari ai Gărzii de Mediu, împreună cu polițiști și paznicul fondului de vânătoare continua căutările în Ocolului Silvic Privat Gheorgheni pentru găsirea celor patru pui de urs scoși din bârlog și aruncați în zăpadă de mai mulți muncitori forestieri.
„Nu au fost găsiți încă. Operațiunea este în desfășurare. Comisarii Gărzii de Mediu împreună cu poliția și paznicul fondului de vânătoare sunt la fața locului și caută puii”, a declarat pentru Digi24.ro ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a precizat că este în dialog cu aceștia.
Zona este una greu accesibilă. Din informațiile primite de polițiști de la bărbații audiați, aceștia le-ar fi spus că au lăsat urșii în locul în care au fost găsiți. Aceștia i-au scos din bârlog și i-au aruncat în zăpadă.
Ministerul Mediului precizează că puii de urs sunt în stadiul timpuriu de dezvoltare, având vârsta de 2-3 săptămâni, iar în cazul în care vor fi găsiți în viață se va căuta o soluție pentru a fi plasați într-un centru de reabilitare.
„Comisarii GNM CJ Harghita au ajuns la fata locului evaluează situația pe teren. Până la ora actuală, puii de urs nu au fost identificați și căutările continuă, în pofida condițiilor meteo neprielnice pentru astfel de activități și a configurației terenului.
Din imaginile video se poate constata că puii de urs sunt în stadiu timpuriu de dezvoltare, având vârsta de 2-3 săptămâni. În cazul în care echipele aflate pe teren vor reuși să identifice exemplarele, comisarii de mediu și experții în managementul speciei vor căuta cea mai buna soluție pentru ca puii de urs să supraviețuiască și vor decide dacă se impune plasarea acestora în custodie provizorie către centrul de reabilitare de la Bălan”, se arată într-un mesaj al ministerului.
IPJ Harghita anunță întocmirea unui dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor precum și pentru perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație, precum şi deteriorarea și/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă.
Este vorba despre 4 bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 35 şi 51 de ani, toţi din judeţul Neamţ, muncitori forestieri la o societate comercială de profil din judeţul Neamţ.
Editor : R.K.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News