Live

„Apocalipsa insectelor”. 400.000 de insecte ar putea să dispară în viitorul apropiat. Efectele pentru omenire ar fi devastatoare

Data actualizării: Data publicării:
Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni (26 aprilie - 9 mai). Foto: GettyImages

Suntem tot mai aproape de o apocalipsă a insectelor, ce ar putea avea efecte devastatoare pentru omenire, avertizează specialiștii.

Potrivit unui nou studiu, realizat de universitatea Sussex, din Marea Britanie, aproape jumătate dintre speciile cunoscute de insecte, mai exact 400.000, ar putea sa dispăra în viitorul apropiat, din cauza utilizării masive a pesticidelor, care s-a dublat în ultimii 25 de ani. Alte motive pentru extinția insectelor sunt încălzirea globală și acțiuni ale omului asupra mediului.

Populația de fluturi a scăzut cu 77%  față de anul 1970.

Avertismentul vine în contextul în care, deja, în ultimii 50 de ani, am pierdut jumătate din insectele de pe Terra. Dispariția insectelor ar putea fi urmată de dispariția omenirii.

Oamenii de știință spun că fără insecte, nu pot fi hrănite cele 7,5 miliarde de oameni, și asta pentru că, polenizarea este necesară pentru reproducera majorității plantelor, iar fără ea ne putem trezi că dispar, de exemplu - căpșunile, merele, varza sau ceapa.

Apocalipsa insectelor poate fi evitată însă, dacă vor fi dezvoltate mai multe parcuri publice și grădini, iar utilizarea de pesticide va fi limitată sau eliminată de marii producători agricoli.

Editor web: C.T.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Luna ar putea fi mai veche cu până la 180 de milioane de ani decât estimările anterioare

Topirea gheții din Antarctica duce la creșterea furtunilor în regiunile oceanice sudice, cu efecte posibile asupra climatului global

Studiu: Obiectivele Germaniei privind vehiculele electrice nu sunt realiste

O fosilă unică din era dinozaurilor ar putea desluși misterul evoluției păsărilor. O descoperire la fel de mare ca „Piatra din Rosetta”

Partenerii noștri