Alexe vorbește de o campanie de fake news privind pădurile. „Nu e loc de acțiuni iresponsabile care să ducă la subminarea economiei”
Ministrul Mediului, Costel Alexe, vorbește despre o campanie agresivă de manipulare în ceea ce privește tăierile de lemn din pădurile României, alimentată de politicieni care vor să-și relanseze carierele și de jurnaliști în căutare de rating.
Cum au reușit hoții de lemn să păcălească SUMAL
Isteria iepurașilor de ciocolată
„Propaganda rusă are destul succes în Europa de Sud-Est, în special în Balcani”. Și China este interesată de regiune
Aryan, copilul salvat miraculos după 25 de ore, a fost externat și merge acasă
Pădure plină de resturi de betoane. Jurnaliștii care filmau, legitimați de polițiști
2 ani de închisoare pentru cei care creează și distribuie deep fake
Un cerb se antrenează pentru perioada boncănitului
Pădurarii se dotează cu arme letale ca să se apere de hoți
O pădure din Oituz arde de 14 ore
„Pe fondul pandemiei și a presiunii psihologice, tot mai mulț politicieni și ziariști intrați într-un con de umbră au considerat oportun să lanseze și să-și relanseze cariere politice gnerând și amplificând subiectul tăierilor de arbori. Nu e loc de jocuri politice, de trucuri sau de declarații false sub acoperirea imunității parlamentare și nu e loc de acțiuni iresponsabile care să ducă la subminarea economiei”, a spus Alexe.
El a declarat că a fost lansată o campanie de fake news „agresivă, fără precedent” și că zilnic e lansată și alimentată o avalanșă de de mesaje toxice. Acestea au un singur scop, să inducă ideea unei catastrofe ecologice în pădurile românești, spune ministrul.
În urma acestei campanii, orice camion care transportă legal devine dovada jafului, fără ca cei care promovează informațiile să aducă și dovezi, iar informațiile venite de la autorități sunt considerate îcercări de mușamalizare.
„Sunt manipulări”, a precizat Alexe.
El a precizat că niciun tren cu bușteni nu a plecat anul acesta din România, pentru export, și a prezentat cazul unui filmuleț devenit viral, cu o barjă care transporta material lemnos. Realizatorull clipului spunea că lemnul trebuia să fie exportat către Italia, da Alexe spune că barja doar traversa brațul Borcea al Dunării și că lemnul rămânea în județul Călărași.
Mai mult, a declarat Alexe, era vorba de o exploatare legală, cu toate avizele.
Gabriel Păun, președintele asociației Agent Green, confirmă că există informații false, care îngrijorează ONG-urile.
Pe de altă parte, spune el, nu s-a schimbat legislația pentru a împiedica defrișările din cauza cărora România este în procedură de infringement.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News