Live

NASA a publicat un clip dedicat Halloween-ulului. Cum sună ”Sunetele sinistre din Spațiu”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: nasa.gov

Halloween în Spaţiu, asta celebrează NASA, care a publicat încă de anul trecut pe internet un album cu melodii tematice. Se numește ”Sunete sinistre din Spațiu”, iar una dintre ele cuprinde înregistrările trimise de sonda InSight de pe Marte.

Album  a fost publicat de NASA pe rețelele sociale și a primit denumirea sugestivă de sunete sinistre din spațiu. Motivul este lesne de înțeles. Melodiile au fost realizate cu ajutorul navelor și sondelor care captează emisii radio care apoi sunt transformate în sunete, scrie Mediafax.

 

Printre melodiile din colaj se regăsește și melodia "Cutremurele de pe Marte", creată în urma înregistrărilor trimise sonda InSight de pe Marte. Altă
variantă este "Sunete din centru galaxiei", care a fost creată cu ajutorul observatorului Chandra X-Ray, mai scrie sursa citată. 
Halloween.

Recent, NASA a descoperit pe Lună o cantitate mai mare de apă decât se știa

Pe suprafața Lunii există apă într-o proporție mai mare decât se știa până acum, inclusiv în partea vizibilă a satelitului natural al Pământului, a anunțat NASA, care precizează că este vorba de gheață aflată în foarte multe microcratere.

Observatorul Stratosferic SOFIA al NASA a confirmat, pentru prima dată, că există apă pe suprafața „luminată” a Lunii, iar această descoperire arată că apa probabil că există pe întreaga suprafață a satelitului natural al Pământului, și nu numai în zonele întunecate și reci, arată NASA.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii n-au stat pe gânduri: au scris cu MAJUSCULE 8 cuvinte, după ce au auzit ce au strigat românii, la meciul cu Kosovo

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Cum arată naveta spațială pe care chinezii o vor folosi pentru aprovizionarea stației lor de pe orbita Terrei

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

Partenerii noștri