Live

NASA a primit o transmisiune prin laser de la 225 de milioane de kilometri distanță

Data publicării:
Sonda Psyche a NASA. Foto: NASA

Pământul a primit o transmisiune laser de la o distanță record – 255 de milioane de kilometri, ceea ce ar putea avea implicații majore pentru viitorul călătoriilor spațiale, potrivit NASA.

Această transmisiune nu a fost de origine extraterestră. A fost făcută de nava spațială Psyche a NASA, care se află în prezent la o distanță de aproximativ 1,5 ori mai mare decât cea dintre Pământ și Soare.

„Acesta reprezintă o piatră de hotar pentru proiect, arătând modul în care comunicațiile optice pot interacționa cu sistemul de comunicații cu frecvență radio al unei nave spațiale”, a spus Meera Srinivasan, șefa proiectului Psyche al NASA.

Această realizare majoră a fost obținută prin utilizarea unei caracteristici a sondei Psyche, numită Deep Space Optical Communications sau DSOC, potrivit Space.com. Principalul obiectiv al navei este este explorarea Psyche 16, asteroidul de la care își ia numele.

NASA a vrut să arate potențialul comunicațiilor laser efectuate pe distanțe interstelare, cu o lățime de bandă mare și o conexiune mult mai rapidă - de la 10 la 100 de ori mai rapidă decât ceea ce este disponibil astăzi - între oameni și sondele pe care le trimit în spațiu.

Pe lângă trimiterea mesajului laser la o distanță record, NASA a reușit să culeagă datele reale primite de la navă spațială.

Psyche este programat să ajungă aproape de Marte în 2026, după care va zbura către destinația sa principală, Psyche 16, la care ar trebui să ajungă până în 2029.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pe cine a ales Donald Trump la conducerea NASA: „În mod inevitabil, va exista o economie spaţială înfloritoare”

„Orașul de sub gheață”: O misiune NASA a dezvăluit o bază militară secretă ascunsă în calota glaciară din Groenlanda

Cele mai detaliate imagini ale suprafeței Soarelui au fost realizate de misiunea spațială Solar Orbiter. La ce ajută informațiile

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Partenerii noștri