Bitdefender oferă gratuit soluții de securitate tuturor instituțiilor sanitare din lume
Bitdefender va oferi gratis tuturor instituţiilor sanitare din lume soluţii de securitate, ca sprijin pe durata pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat al companiei.
Informaţiile Bitdefender arată că numărul atacurilor informatice periculoase legate de COVID-19 a crescut cu 475% în martie faţă de luna precedentă şi e de aşteptat să urce de până la cinci ori până la finalul lunii martie comparativ cu februarie, potrivit comunicatului citat de Agerpres.
Astfel, România se află pe locul 9 în topul mondial al ţărilor vizate de atacuri informatice legate de COVID-19, conform Bitdefender.
Citiți și:
Cele mai multe raportări de atacuri informatice au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Turcia, Franţa, Regatul Unit, Germania, Italia, Spania, Canada, România şi Thailanda, după ce campaniile de malware au ţintit cu precădere ţările cu cele mai multe cazuri depistate de infecţii cu coronavirus, notează Bitdefender.
În acest context, compania de securitate informatică a decis că instituţiile sanitare de toate dimensiunile, de la cabinete stomatologice şi oftalmologice până la spitale regionale de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit la întreg portofoliul de produse, disponibil pe www.bitdefender.com/freehealthcaresecurity. Pentru organizaţiile cu peste 1.000 de angajaţi, Bitdefender pune la dispoziţie şi un serviciu de administrare a securităţii IT, astfel încât unităţile să poată beneficia de protecţie permanentă chiar dacă nu au personal de specialitate numeros.
Accesul unităţilor sanitare la soluţiile de securitate Bitdefender va fi oferit în primă fază până la finalul lunii iunie, pentru o perioadă de 12 luni, potrivit Bitdefender.
Atacurile informatice la adresa spitalelor pot paraliza activitatea dacă datele medicale ale pacienţilor internaţi sunt blocate. De-a lungul timpului, atacatorii au infectat în repetetate rânduri dispozitive medicale cu ransowmare şi au solicitat apoi recompensă pentru redarea accesului la date, printre ţinte fiind şi spitale din România, precizează Bitdefender.
Unităţile medicale vizate cel mai frecvent sunt spitalele, clinicile, farmaciile şi distribuitorii de echipamente medicale, în principal cu informaţii despre proceduri medicale sau terapii pentru tratarea infecţiei cu COVID-19, dar şi cu produse medicale care încă sunt disponibile în stoc. De regulă, mesajele sunt trimise în numele unor instituţii precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii, NATO, UNICEF.
În cazul unui atac de tip ransomware, atacatorii criptează date precum istoricul medical al pacienţilor şi blochează apoi intervenţii chirurgicale sau tratamente, punând vieţi în pericol, menţionează Bitdefender.
Redactare G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News