Live

Video Imagini cu un robot umanoid care a fost învățat să zboare. Cum ar putea fi folosit iRonCub pentru a ajuta oamenii

Data publicării:
Robotul iRonCub. Foto: Captură video Digi24

Roboții umanoizi învață tot felul de sarcini ușoare, pot merge, iar acum se antrenează pentru a zbura. iRonCub este un robot umanoid care este învățat să zboare și este primul din lume care a fost testat într-un tunel de vânt. Cercetătorii de la Institutul Italian de Tehnologie vor să îl facă să efectueze operațiuni de căutare și salvare în locații prea periculoase sau inaccesibile pentru oameni.

Mai performant si mai interesant decât Iron Man, așa se anunță iRonCub, un robot umanoid care învață să zboare. Cercetătorii de la Institutul Italian de Tehnologie  au decis să învețe robotul lor favorit să zboare cu un jetpack. iRonCub are o turbină cu reacție pe fiecare braț și una pe fiecare umăr.

Daniele Pucci, cercetător: „Acesta este, de fapt, adevăratul iRonCub. A trebuit să refacem tot jetpack-ul și tot corpul inferior. Așa că trebuie să rețineți că de aici ies gaze de eșapament la 800 de grade Celsius la viteze supersonice. Sunt două probleme. Viteza aerului taie orice întâlnește și topește orice. Așa că a trebuit să construim această protecție specială pentru iRonCub”.

Echipa speră că posibilitatea de a zbura îi va permite lui iRonCub să efectueze operațiuni de căutare și salvare în locații prea periculoase sau inaccesibile pentru oameni. De asemenea, se lucrează la sisteme care să permită robotului să mențină zborul constant, decolările controlate, aterizările și tranziția între zbor, aterizare și mers pe jos. Scopul final este ca iRonCub să fie echipat cu o aripă pentru a-i permite să zboare orizontal.

iRonCub a devenit primul robot umanoid care a fost testat într-un tunel de vânt la Politehnica din Milano, cu scopul de a-i valida aerodinamica și de a colecta date.

Mai mult, echipa speră că această cercetare inovatoare ar putea duce la o revoluție în capacitățile roboților umanoizi, extinzându-le utilizarea la sarcini de răspuns la dezastre și de inspecție în zone periculoase.

Editor : Cristina Sava

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Perioada Sărbătorilor aglomerează aeroporturile. Care sunt drepturile pasagerilor în cazul unui zbor anulat sau care are întârziere

Cel mai periculos transport din lume cu camionul va ajuta la descifrarea secretelor universului. „Încercăm să înțelegem de ce existăm”

Ce putem face dacă inteligența artificială devine conștientă. Planul cercetătorilor pentru a evita scenariul „Frankenstein”

Oamenii de știință sunt tot mai aproape de a rezolva unul dintre cele mai mari mistere: cum s-au format galaxiile gigantice din univers

Partenerii noștri