Controversă în jurul iPhone: Ce se întâmplă după un an cu telefoanele
Apple a ajuns la un munte de cash după ani de vânzări foarte bune. Şi uneori aceste vânzări sunt impulsionate tehnologic de companie. De foatre mulţi ani există suspiciunea că Apple încetineşte intenţionat performanţa telefoanelor mai vechi pentru a determina utilizatorii să achiziţioneze un nou dispozitiv.
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Într-un gest rar, grupul din Cupertino a recunoscut pentru prima dată că face acest lucru şi după un an procesorul telefoanelor funcţionează mai încet. Informaţia a fost dezvăluită de Apple după un articol privind performanţele unor iPhone-uri vechi apărut pe Reddit. Însă are o justificare. Face acest lucru pentru a a evita alte problemele ale bateriilor litiu-ion care sunt folosite la telefoanele mobile, scrie TheVerge.
Încărcarea repetată reduce performanţele bateriilor şi atunci pentru a le prelungi viaţa, după un timp, procesorul devine mai lent pentru a se adapta la puterea acumulatorului.
Motivul are logică, însă în acelaşi timp scăderea perfromanţelor unui telefon este un impuls pentru a cumpăra altul. Şi în acest punct se ridică problema cât este grijă tehnică pentru produs şi cât este de fapt marketing.
Articolul de pe Raddit arată ca explicaţia Apple este validă. Înlocuirea bateriei unui iPhone cu una nouă readuce şi performanteţele procesorului. Însă mulţi utilizatori preferă să schimbe dispozitivul cu totul.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News