Proteina care ne prelungește viața
A fost descoperită o proteină care ne poate face să trăim mai mult. Cercetătorii au făcut experimente pe musculiţe de oţet şi vor să înceapă testele şi pe oameni.
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Theodor Stolojan acuză USR de lipsă de profesionalism. „Pune pe masă o hartie cu 8 cerințe și apoi pleacă. Nu e o metodă de negociere”
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”. Parchetul General a deschis dosar penal
35 de ani de la Revoluție: Balconul Operei din Timișoara s-a umplut de oameni
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Deja de câţiva ani se bănuieşte că sirtuina, o proteină cu rol important în procesele metabolice, este responsabilă pentru longevitate.
Aşa că specialiştii Universităţii Brown şi-au testat teoria pe Drosophila melanogaster, musculiţa de oţet. Au modificat genetic mai multe exemplare, pe care le-au împărţit în două grupe: unele care au în exces această proteină în organism şi altele la care nu este prezentă.
Musculiţele cu mai multă sirtuină au trăit mai sănătos şi mai mult cu 20 la sută faţă de una normală, iar cele fără această proteină au murit cu 20 la sută mai devreme decât ar fi trebuit.
Cercetătorii au descoperit că, deşi aveau elemente nutritive şi grăsimi în corp, musculiţele fără această proteină nu au putut să le metabolizeze.
Ca să faceţi o comparaţie, oamenii au în corp şapte sirtuine, dintre care trei sunt localizate în mitocondrii, producătoarele de energie. Musculiţele de oţet, în schimb, au o singură astfel de proteină. Experţii americani vor acum să înceapă experimentele şi pe subiecţi umani.
Pentru alte știri despre știință și tehnologie urmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, cu Teodora Safta. Arhiva emisiunii „Jurnalul de științe” o găsiți aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News