Live

Editarea ADN-ului a dat rezultate uimitoare

Data actualizării: Data publicării:

Un studiu publicat anul trecut, care sugera că tehnica de editare genetică CRISPR-Cas9 este periculoasă, a fost retras. Autorii au admis că studiul a fost eronat.

CRISPR-Cas9 poate tăia şi lipi la loc secţiuni mici de ADN sau poate înlocui gene nocive. De aceea, se crede că ar putea opri boli precum cancerul. Dar anul trecut o echipă de experţi susţinea că, din testele lor, ar avea exact efectul nedorit. Şi anume, ar putea introduce în genomul uman sute de mutaţii periculoase.

Acum, cercetătorii au încercat să-şi refacă experimentul, dar nu au obţinut aceleaşi rezulte. Aşa că şi-au recunoscut greşeala şi au admis că tehnica de editare genetică este sigură, iar mutaţiile descoperite de ei nu au fost cauzate de CRISPR.

Metoda a dat rezultate spectaculoase până în prezent. Spre exemplu, în premieră mondială, medicii din Statele Unite au reuşit să editeze genetic un embrion uman şi să repare anumite defecte cardiace.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Studiu. Nivelul studiilor efectuate, locul de muncă și averea, factori ce pot influența riscul de a dezvolta demență

O nouă metodă de distrugere a tumorilor canceroase, descoperită de cercetătorii israelieni. Cum acționează

Tratament pentru cancer câștigat în instanță. O pacientă căreia statul nu i-a dat șanse a obținut decontarea medicamentelor

„Fantoma din Mekong” a ieșit din adâncuri. Un pește uriaș a reapărut în mod misterios la două decenii după ce a fost zărit ultima dată

Partenerii noștri