Editarea ADN-ului a dat rezultate uimitoare
Un studiu publicat anul trecut, care sugera că tehnica de editare genetică CRISPR-Cas9 este periculoasă, a fost retras. Autorii au admis că studiul a fost eronat.
Povestea cutremurătoare a unei românce, căreia medicii din Bacău i-au dat 5 luni de trăit, dar salvată de doctorii din Turcia
Consum uriaș de suplimente alimentare și vitamine în rândul românilor
Prințesa Kate şi-a făcut prima apariţie publică din acest an
Regele Charles și-a reluat activitățile publice
Mesaje emoționante transmise de britanici prințesei Kate
Un medic din Cluj a dat peste 3.000 de concedii medicale în 2023. Pentru ce afecțiuni s-au eliberat certificate
Mașinile curate consumă mai puțin combustibil (studiu)
România, în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool
Topul celor mai periculoase orașe din România
CRISPR-Cas9 poate tăia şi lipi la loc secţiuni mici de ADN sau poate înlocui gene nocive. De aceea, se crede că ar putea opri boli precum cancerul. Dar anul trecut o echipă de experţi susţinea că, din testele lor, ar avea exact efectul nedorit. Şi anume, ar putea introduce în genomul uman sute de mutaţii periculoase.
Acum, cercetătorii au încercat să-şi refacă experimentul, dar nu au obţinut aceleaşi rezulte. Aşa că şi-au recunoscut greşeala şi au admis că tehnica de editare genetică este sigură, iar mutaţiile descoperite de ei nu au fost cauzate de CRISPR.
Metoda a dat rezultate spectaculoase până în prezent. Spre exemplu, în premieră mondială, medicii din Statele Unite au reuşit să editeze genetic un embrion uman şi să repare anumite defecte cardiace.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News