Bacteria din gură care accelerează tumorile
O bacterie din gură ar fi responsabilă pentru cancerul colorectal. Aceasta eliberează o moleculă care accelerează creșterea celulelor nesănătoase.
Marea transformată în toaletă: Contaminare cu E.Coli
Inginerie genetică împotriva bacteriilor
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Fusobacterium nucleatum este des întâlnită în cavitatea bucală și joacă un rol important în acumularea plăcii bacteriene. Cercetările anterioare au demonstrat că aceasta interacționează numai cu celulele canceroase, nu și cu cele sănătoase. Iar noul studiu demonstrează că legătura dintre ele este o moleculă pe care o eliberează bacteria.
Oamenii de știință au analizat datele genetice provenite de la 466 de pacienți cu tumori colorectale. Aceia cu formele mai grave au avut un nivel mai mare din proteina produsă de bacterie.
O astfel de descoperire nu stabilește igiena orală precară drept principal vinovat pentru declanșarea bolii, ci doar explică de ce unele cancere au tendința să evolueze mult mai rapid. Și ar putea duce la tratamente mai eficiente împotriva cancerului, dar și la identificarea mai rapidă a formelor agresive.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News