Live

A fost inventat bandajul inteligent. Medicul poate evalua rana de la distanță, fără a fi nevoie de vizita la cabinet

Data publicării:
Cu ajutorul pansamentului inteligent, medicul poate evalua rana de la distanță, fără a fi nevoie de vizita la cabinet.

Cercetătorii din Singapore au dezvoltat un bandaj inteligent care va permite medicilor să monitorizeze rănile cronice ale pacienților de la distanță, printr-o aplicație, scutindu-i de o vizită potențială la cabinetul medical.

Este un senzor purtabil atașat la un bandaj transparent care poate detecta o serie de biomarkeri din fluid. Informații precum temperatura, tipul de bacterii, datele de pH și factorii inflamatori ai rănilor cronice pot fi adunate de bandajul „VeCare” în decurs de 15 minute, iar medicii vor putea efectua evaluări la punctul de îngrijire folosind datele care le sunt transmise wireless, printr-o aplicație.

Chwee Teck Lim, profesor: Acesta este ceea ce numim un bandaj inteligent. Practic, acest bandaj constă dintr-un număr de senzori afișați aici. Și acești senzori trebuie să fie plasați pe rană pentru a putea detecta un număr de markeri bilogici din lichidul plăgii. Spre comparație, un bandaj obișnuit nu are astfel de senzori plasați pe el.

În mod tradițional, atunci când cineva are o rană sau o ulcerație, dacă este infectată, singura modalitate de a o examina este să ne uităm la rana în sine, prin inspecție vizuală. În cazul în care medicul dorește să obțină mai multe informații, atunci va recolta mostre din plagă și le va trimite la un laborator pentru teste suplimentare. Acest lucru va dura câteva ore sau chiar câteva zile.

Deci, ceea ce încercăm să facem este să folosim bandajul nostru inteligent pentru a reduce numărul de ore sau zile la doar câteva minute. Și, de asemenea, să aflăm cu siguranță dacă rana este inflamată sau infectată.

Pacienții se pot însănătoși acasă și ar putea avea nevoie să consulte un medic doar dacă procesul de vindecare nu este cel dorit

Medicii vor putea apoi să analizeze și să urmărească progresul vindecării de la distanță dintr-un sistem cloud. În comparație cu bandajele normale, tehnologia va permite experților să detecteze infecțiile mult mai rapid. Acest lucru înseamnă că pacienții se pot însănătoși acasă și ar putea avea nevoie să consulte un medic doar dacă procesul de vindecare nu este cel dorit.

Bandajul este în prezent testat pe pacienți cu ulcere venoase cronice sau ulcere ale picioarelor cauzate de probleme de circulație în venele picioarelor, iar cercetătorii au reușit să colecteze în mod eficient datele necesare pentru a monitoriza rănile. Bandajul inteligent ar putea fi utilizat și pentru alte tipuri de răni, cum ar fi ulcerul piciorului diabetic.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un copil de 11 ani a fost mutilat de explozia unei petarde. Se juca împreună cu alți șase prieteni și împreună au improvizat o „bombă”

Microsoft, dată în judecată de platforme rivale. I se cere 1 miliard de lire sterline despăgubire

Comunitatea de informații despre alegerea lui Tulsi Gabbard ca șefă DNI. „Are o istorie de promovare iresponsabilă a dezinformării”

Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă. Ce spune medicul acuzat că nu a vrut să îl opereze

Partenerii noștri