Live

CEO-ul OpenAI spune că nu mai poate dormi de teamă că a „făcut ceva foarte rău” când a creat ChatGPT

Data publicării:
Sam Altman, CEO-ul OpenAI. FOTO: Profimedia Images

Sam Altman, CEO-ul OpenAI, spune că nu mai poate dormi din cauza grijilor legate de inteligența artificială, adăugând că „poate deja a făcut ceva foarte rău lansând ChatGPT”, potrivit Business Insider.

Într-o conversație purtată în timpul unei călătorii recente în India, Altman a declarat că era îngrijorat că a făcut „ceva foarte rău” creând ChatGPT, care a fost lansat în noiembrie și a stârnit un val de interes pentru inteligența artificială.

„Ceea ce mă face să nu pot dormi este ideea ipotetică că am făcut deja ceva foarte rău prin lansarea ChatGPT”, i-a spus Altman lui Satyan Gajwani, vicepreședintele Times Internet, la un eveniment organizat de Economic Times, săptămâna trecută.

Întrebat dacă IA ar trebui să fie reglementată în mod similar cu energia atomică, Altman a spus că trebuie să existe un sistem mai bun de verificare a procesului.

„Haideți să avem un sistem care să ne permită să controlăm persoanele care fac acest lucru, să le acordăm licențe, să facem teste de siguranță înainte de desfășurare”, a spus el.

Numeroși lideri din domeniul tehnologiei și oficiali guvernamentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul de dezvoltare a platformelor de inteligență artificială.

În luna martie, Elon Musk şi un grup de experţi în inteligenţă artificială şi de directori din industrie au cerut într-o scrisoare deschisă o pauză de şase luni în antrenarea unor sisteme mai puternice decât modelul GPT-4, recent lansat de OpenAI, invocând potenţiale riscuri pentru societate şi umanitate

Altman a declarat că scrisoarea „nu a avut nuanțe tehnice cu privire la locul în care avem nevoie de pauză”.

La începutul acestei luni, Altman s-a numărat printre cei peste 350 de oameni de știință și lideri din domeniul tehnologiei care au semnat o declarație în care își exprimă îngrijorarea profundă cu privire la riscurile AI.

„Atenuarea riscului de extincție din cauza inteligenței artificiale ar trebui să fie o prioritate globală, alături de alte riscuri la scară societală, cum ar fi pandemiile și războiul nuclear”, se arată în declarație.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

(P) Inteligența Artificială - amenințare sau oportunitate?

Joe Biden şi Xi Jinping sunt de acord: Deciziile privind armele nucleare trebuie luate de oameni, nu de inteligenţa artificială

Bazilica Sfântul Petru din Roma, reconstituită virtual cu 400.000 de fotografii făcute cu drone și procesate de inteligența artifcială

Comisia Europeană vrea să creeze fabrici de Inteligenţă Artificială. Câți bani e dispusă UE să investească în acest domeniu

Partenerii noștri