Anunțul cu care o firmă din Bucureşti a reușit să păcălească zeci de șoferi
"Vindem maşini rulate, cu un număr mic de kilometri". Cu acest anunţ a reuşit o firmă din Bucureşti să păcălească zeci de clienţi, vreme de patru ani. În realitate, autoturismele aveau cifrele din bord măsluite. Patronii firmei au fost arestaţi, iar poliţiştii îi caută acum pe toţi cei care au cumpărat maşini de la aceştia.
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
Afacerea mergea ca unsă până au intervenit polițiștii. Cele mai multe dintre maşinile vândute de firma de leasing erau recuperate de la cei care nu-şi mai puteau plăti ratele.
Reprezentant firmă leasing bun: Sunt cumpărate de noi din România prin licitație. Au terminat contractele de leasing după doi sau trei ani. Sunt verificate de noi, mașinile înainte de a fi puse de noi la vânzare, sunt verificate de departamentul tehnic.
Cumpărătorii au plătit bani buni şi au plecat cu maşini mai proaste decât credeau.
Cumpărătorii de bună credință veneau la firma de leasing pentru a cumpăra autoturisem bune și mai ales cu kilometri reali. Tocmai aici a fost problema descoperită de polițiști! Ei și-au dat seama că în decursul timpului nu mai puțin de 40 de persoane au fost înșelate în acest fel.
Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: După ce autoturismele erau recuperate de la utilizatori, cei care nu achitau contravaloarea ratelor lunare, sistemul informatic ar fi fost modificat, iar autoturismele ar fi fost vândute la o valoare mult mai mare decât cea reală.
Reprezentanții firmei au o explicație.
Reprezentant firmă: Nu neapărat compania a intervenit asupra rulajului, ci înainte, vechiul proprietar pentru a vinde autoturismul recurgea la aceste metode.
Specialiștii spun că astfel de intervenții pot fi depistate înainte de a parafa tranzacţia.
Marius Toader, reprezentant service auto: Trebuie făcută o constatare la un service autorizat ca să verifici numărul de kilometri.
Viorel Segiu, mecanic auto: Din păcate se fac! Schimbările astea de kilometraj şi trebuie să fim foarte atenţi. Una dintre posibilităţile de a da kilometrajul înapoi este aceea cu testerul, a doua variantă ar fi cea de schimbare a întregului bord.
Cei patru patroni ai firmei au fost arestați.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News