Live

Poliția Iași: Imaginile cu Daniel Horodniceanu nu au fost făcute publice de agenți. Filmarea a fost făcută cu telefonul unuia dintre ei

Data actualizării: Data publicării:
Daniel Horodniceanu a fost filmat cu telefonul unuia dintre agenții care l-au oprit, spune Poliția Iași. Foto: captură video jurnalist.ro

Fostul procuror-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu nu a fost filmat cu body-cam-ul, ci cu telefonul mobil al unuia dintre agenții care l-au oprit în trafic, a anunțat Poliția Județeană Iași, care a verificat imaginile, adăugând că nu există indicii că filmarea a fost făcută publică de unul dintre polițiști.

Instituția a precizat că agentul care l-a filmat pe Horodniceanu a decis să facă acest lucru din cauza comportamentului acestuia și pentru că a intuit că vicepreședintele CSM va contesta acțiunea, informează News.ro.

"Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi, în noaptea de 05/06.05.2023. Astfel, în cadrul verificărilor s-a constatat, fără dubiu, faptul că imaginile din timpul intervenţiei nu au fost realizate cu body-cam-ul aparţinând unităţii", se arată în comunicatul Poliţiei Judeţeane Iaşi.

"Din verificările efectuate până în prezent nu rezultă că imaginile ar fi fost făcute publice de către cei doi poliţişti care au constatat contravenţia", a mai transmis instituţia.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, care a fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

Procurorul a fost oprit pe raza localităţii ieşene Schitu Duca, pentru că nu ar fi semnalizat efectuarea manevrei de depăşire.

Într-un comunicat referitor la acest incident, Horodniceanu a pus la rândul său problema că filmarea nu a fost făcută cu un body-cam și a acuzat faptul că ar fi fost prelucrate.

"Am aflat că această scenetă a fost și filmată, probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, și nu cu body-cam. Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având și alte pasaje, tăiate, însă. Aș accentua ideea că filmarea, scoasă din context, ilustrează un personaj reprobabil care abuzează de putere în față unui polițist la datorie", a spus Horodniceanu.

Acesta a susţinut că s-a aflat într-o "situaţie provocată" şi că regretă că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.

Inspecţia Judiciară a pornit o anchetă în ceea ce-l priveşte, pentru a stabili dacă există se face vinovat de o abatere disciplinară.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bătrân de 70 de ani din Timișoara, prins în flagrant după ce a preluat un colet cu 9 kilograme de cannabis primit din Spania

Fraţii Tate scapă de procesul în care erau acuzaţi de trafic de persoane şi viol. DIICOT trebuie să reia ancheta de la zero

O femeie din Alba a fost înșelată cu 25.000 lei, prin metoda „Accidentul”. Ce recomandări au polițiștii în astfel de situații

27 de percheziții la persoane cercetate pentru proxenetism, trafic de minori și de persoane, în Constanța. Ce au găsit polițiștii

Partenerii noștri