Live

Peste 250 de autovehicule furate au fost descoperite anul acesta la frontieră. De unde proveneau mașinile

Data publicării:
capturi record de mașini furate în vămile din România. Foto: Profimedia

Peste 250 de autovehicule furate au fost descoperite la frontieră în primele nouă luni ale anului 2024, printre acestea numărându-se şi două autoturisme de lux evaluate la circa 360.000 de euro găsite de poliţişti în Portul Constanţa, a informat Poliţia de Frontieră, scrie Agerpres.

"În primele nouă luni din anul 2024, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 251 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor: 204 autoturisme, 15 camioane, 21 microbuze, cinici remorci, cinci motociclete şi un autocar. Numărul mijloacelor de transport semnalate ca suspecte a fi furate este în creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (172 autovehicule)", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Auto din clasa de lux

Printre cele mai recente cazuri se numără două autoturisme din clasa de lux, evaluate la aproximativ 360.000 de euro amândouă, descoperite de poliţiştii de frontieră români în Portul Constanţa. Acestea au fost depistate de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud, în incinta unui operator portuar.

Una dintre maşini, înmatriculată în Suedia, a fost descoperită în data de 10 octombrie şi era condusă de un cetăţean georgian în vârstă de 50 de ani, iar cea de-a doua, descoperită pe 17 septembrie, era înmatriculată în Germania, la volanul ei aflându-se un cetăţean ucrainean în vârstă de 26 de ani.

De unde provin mașinile furate

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cele mai multe autovehicule furate au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea - judeţul Satu Mare şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borş - judeţul Bihor. Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, la Giurgiu şi Calafat, precum şi la graniţa cu Republica Moldova, în special la Punctul de Frontieră Albiţa din judeţul Vaslui.

Principalele ţări de unde provin persoanele implicate sunt Bulgaria, Croaţia, Germania, Grecia şi Italia, iar în urma analizei, s-a constatat că principalele ţări de unde proveneau autovehicule căutate de autorităţi sunt România, Germania, Italia, Marea Britanie, Franta, Belgia şi Spania. Cele mai multe maşini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

Cărăuși

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor, ei fiind doar "cumpărători de bună credinţă". Totodată, parte dintre aceştia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali nu a stat pe gânduri după Dinamo - FCSB! Un jucător, OUT din echipă: ”Bă, vezi-ți de treaba ta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Anunțul care a provocat cozi kilometrice de mașini în Timișoara: Un tânăr s-a oferit să plătească oricui plinul de combustibil

Cererea globală de autoturisme va crește, arată un sondaj. Ce alege Europa între electrice, hibrid sau benzină

O parte din baza de date a Serviciului Vamal din Republica Moldova a fost compromisă si scoasă la vânzare pe darknet

Chinezii de la producătorul auto Chery folosesc fabrici din Rusia lăsate libere de rivalii occidentali pentru asamblarea de mașini

Partenerii noștri