Live

Video Percheziții DNA la sediul CJ Caraș-Severin. Procurorii cercetează vânzarea unui aparat RMN cu 10.000 de euro - Surse

Data publicării:
Foto: Romeo Dunca/ Facebook

Procurorii DNA au făcut luni, 14 octombrie percheziții la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin și la Spitalul Judeţean Reşiţa de unde au ridicat documente, într-un dosar în care este cercetată vânzarea unui aparat RMN cu suma de 10.000 de euro, afirmă surse judiciare. Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat că au loc percheziţii la patru adrese din Caraş-Severin şi Olt, reprezentând două instituţii publice şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, relatează News.ro.

Aparatul RMN ar fi fost vândut, susţin surse din rândul anchetatorilor, în timpul conducerii anterioare a Spitalului Judeţean Reşiţa, cu suma de 10.000 de euro, în ciuda faptului că proprietarul aparatului era Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi nu spitalul. CJ Caraş-Severin dăduse acest aparat în administrare unei societăţi.

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul lui președintelui CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, fost liberal, în prezent în negocieri cu AUR și Forța Dreptei pentru un loc în viitorul Parlament.

Preşedintele CJ Caraş-Severin, Romeo Dunca, a confirmat că procurorii DNA se află la Consiliul Judeţean Caraş-Severin unde „caută niște hârtii”, însă „iar e degeaba că iar nu are treabă cu mine”, a declarat Romeo Dunca.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, în perioada 2023-2024. În cursul zilei de 14 octombrie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Olt, reprezentând două instituţii publice, precum şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale”, a transmis DNA.

 

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Românul care a fost prins de polițiști cu 340 de km/h: ”Nu mi-au dat niciun leu amendă!”. Ce mașină conducea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, despre dosarul lui Nelu Tătaru: „Instituţiile statului îşi fac treaba”

Primul vot pentru imunitatea lui Nelu Tătaru. Cazul este dezbătut în Comisia juridică

Senatorul Pîrvulescu, cercetat sub control judiciar de DNA. E acuzat că a intermediat o mită de 60.000 de euro

Primele imagini cu bani pe biroul din cabinetul medical al lui Nelu Tătaru

Partenerii noștri