Naval Group și Șantierul Naval Constanța resping campania de fake news la adresa asocierii
Naval Group și Șantierul Naval Constanța reafirmă angajamentul de a construi cele patru corvete multifuncţionale şi resping campania care urmărește difuzarea de informații false către media și opinia publică, se arată într-un comunicat de presă.
Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța s-a clasat pe prima poziție la licitația pentru construirea celor patru corvete multifuncționale. Sursa citată precizează că a fost "o procedură internațională corectă și transparentă".
"Asocierea reafirmă angajamentul de a construi corvetele în Șantierul Naval Constanța, cu o implicare consistentă a industriei românești de apărare. Orice alte informații vehiculate reprezintă un fals grosolan din categoria fake news și ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate măsurile juridice necesare.
Reiterăm principiile care ne-au ghidat pe parcursul procesului competitiv deschis de Ministerul Apărării Naționale – cea mai performantă tehnologie la cel mai competitiv preț pentru Forțele Navale Române", se arată în comunicatul de presă transmis.
În 3 iulie, Ministerul Apărării a anunțat că oferta câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa, iar în același contract este efectuată și modernizarea fregatelor MApN.
Pentru cele patru nave de luptă și pentru modernizarea a două fregate, statul român va trebui sa plătească peste 1 miliard de euro.
Concurenţa nu s-a împăcat însă cu ideea. Olandezii de la Damen dau ministerul în judecată și cer anularea rezultatului, pe motiv că francezii ar fi colaborat în mod ilegal cu a treia companie înscrisă în concurs.
În plus, oficialii Damen mai spun că licitația nu ar fi trebuit să se încheie până când procurorii care cercetează întreaga achiziție nu dau o soluţie în dosar.
Despre Naval Group
Cu acționar majoritar Republica Franceză, Naval Group este lider european în construcția de nave militare. Spre deosebire de competitorii care produc preponderent nave civile, Naval Group produce doar nave militare: corvete, fregate, portavioane și submarine, inclusiv submarine cu propulsie nucleară.
Vineri a fost lansat la apă SUFFREN, submarin cu propulsie nucleară care va dota flota Republicii Franceze, potrivit sursei citate.
Despre Șantierul Naval Constanța
Înființat de Anghel Saligny acum peste 125 de ani, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale. În ultimii 17 ani de la privatizare, șantierul a construit si livrat peste 30 de nave.
SNC este auditat internațional în privința capabilității de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari.
Șantierul Naval Constanța are o certificare NATO pentru construcția și reparația de nave militare şi este listat la bursă din anul 1997.
Navaliştii SNC au construit Fregata Mărășești la șantierul 2 Mai Mangalia, înființată intial ca secție de producție a Șantierului Naval Constanța.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News