Video NASA a construit un spațiu „marțian” în Texas. Patru oameni vor trăi un an într-o simulare
NASA vrea să trimită astronauți pe Marte în deceniul următor. Dar, înainte de a urca oameni într-o rachetă, agenția spațială americană vrea să știe cum vor suporta ei să trăiască o vreme pe Planeta Roșie. Așa că, timp de un an întreg, patru oameni vor locui și lucra într-un spațiu care simulează condițiile de pe Marte, pe care NASA l-a construit în Texas.
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 19 aprilie
NASA va aduce pe Pământ cea mai mare mostră colectată până acum dintr-un asteroid
Tabără marțiană într-un crater din Israel
Hacker român căutat de ani de zile de americani, prins în Columbia
Momentul în care o rachetă pleacă în spațiu, filmat din avion
Experiment NASA de simulare a ciocnirii cu un asteroid
Primele imagini video de pe Marte, comentate de Cristian Presură
Cel mai mare și mai rapid asteroid care trece pe lângă Pământ anul acesta
Roverul Perseverance a ajuns pe Marte
Într-un astfel de loc vor locui vreme de un an patru oameni pe care NASA se pregătește să-i trimită pe Marte.
Simularea de habitat marțian se află la Centrul Spațial Johnson din Houston, Texas. Este o structură realizată cu o imprimată 3D - o metodă de contruire care ar putea fi folosită în spațiu. Are patru dormitoare mici, două băi, o zonă de lucru și o sală de exerciții, un cabinet medical și o curte nisipoasă în care sunt diverse instrumente - un decor conceput să imite suprafața lui Marte.
„O parte din activitățile misiunii noastre pe Marte vor fi, pe lângă geologie și explorare, construirea și întreținerea acelei infrastructuri pentru viața pe Marte. Intenția este ca echipajul să fie izolat, cu restricții realiste pentru Marte, ca să înțelegem modul în care aceste restricții influențează sănătatea și performanța lor”, spune Grace Douglas, cercetător NASA.
Oamenii care vor experimenta viața pe marte vor avea o cantitate limitată de apă de băut și vor trebui să-și cultive singuri verdețuri și legume, în spațiul de locuit. Sănătatea lor mintală și dinamica socială vor fi, de asemenea, evaluate.
„Pe lângă izolare și distanța absolută, ar mai fi lucruri precum capacitatea de a te putea înțelege cu ceilalți. Când ești într-un habitat mic cu alte trei persoane, asta te poate uza în timp”, adaugă Suzanne Bell, șefa Laboratorului de performanță și sănătate comportamentală al NASA.
NASA plănuiește să-i anunțe la vară cei patru membri ai echipajului. Iar adevărata misiune marțiană este programată cândva în anii 2030.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News