Live

Furtuni violente și căldură extremă în România. Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Meteorologii au emis o avertizare cod GALBEN de instabilitate atmosferică în mai multe județe din centrul și Nordul țării. Concomitent, în alte județe din Sud și Sud-Vestul țării astăzi este cod ROȘU sau PORTOCALIU de caniculă. ANM a extins codul de căldură și pentru ziua de duminică, 18 august. 

Codul GALBEN de furtuni vizează mai multe județe din nord-vestul Moldovei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, precum și în sud-vestul și în sud-estul Transilvaniei și este valabil între orele 12:00 și 21:00. În această perioadă vor exista momente de instabilitate atmosferică, mai exact averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, în nord-vestul Moldovei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, precum și în sud-vestul și în sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50...70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, se arată în atenționare meteologică transmisă de ANM.

De asemenea, în mai multe județe din țară este de caniculă. Astăzi, mare parte din România se află sub cod GALBEN de caniculă, în timp ce în județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman este cod ROȘU.

Meteorologii au extins codurile de caniculă și pentru ziua de dumnică, 18 august. Mare parte din țară se va afla sub cod GALBEN de caniculă. În sudul Banatului și al Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei va fi cod PORTOCALIU de caniculă, în timp ce în județul Timiș meteorologii au emis un cod ROȘU de caldură.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Meteorolog: În zonele afectate de inundații e posibil să mai plouă, dar nu la aceeași intensitate. Când se încălzește vremea

HARTĂ Noi avertizări meteo de ploi torențiale. Un județ intră sub cod portocaliu. Vestul țării e sub cod galben

E cod roșu de inundații pe raza județelor Galați și Vaslui. Avertizarea e valabilă până duminică la prânz

HARTĂ Cod portocaliu de ploi în zonele cel mai grav afectate de ciclonul Boris. Avertizările meteorologilor

Partenerii noștri