Live

Fraudă în Mureș cu banii pentru romi. Cinci persoane au fost trimise în judecată de parchetul condus de Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Cinci persoane au fost trimise în judecată pentru o fraudă cu fonduri europene, a anunțat, luni, Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi. Procurorii europeni le-au acuzat că au obținut ilegal 80.000 de euro din fonduri destinate incluziunii sociale a comunității rome din Mureș. 

Procurorii europeni susțin că frauda ar fi avut loc în contextul unor licitații demarate de Primăria Deda (o comună din județul Mureș), în cadrul programului „De la marginalizare la integrare”. 

Potrivit EPPO, cele cinci persoane ar fi avut o înțelegere prin care au simulat o licitație în așa fel încât contractele să fie atribuite unei firme prestabilite de ele. 

Totodată, procurorii susțin că această metodă l-ar fi indus în eroare pe primarul comunei, care, „acționând fără vinovăție” a transmis la rândul lui acte pentru a deconta fondurile europene.

„Una dintre persoanele trimise în judecată a înapoiat o parte dintre fonduri. În cazul în care sunt vinovate, acestea riscă între doi și șapte ani de închisoare”, se mai arată într-un comunicat publicat marți de EPPO.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Cluj.

Editor : M.G.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Românul care a fost prins de polițiști cu 340 de km/h: ”Nu mi-au dat niciun leu amendă!”. Ce mașină conducea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sebastian Burduja: „Avem toate argumentele pentru a continua să-i protejăm pe români de creșterea prețurilor la energie”

Percheziții DNA la Casa de comerţ Unirea. Prejudiciu de 8 milioane euro la societatea care trebuia să ajute fermierii români (Surse)

Orașul în care un bulevard este, din 2020, un șantier fără sfârșit. Drumul s-a umplut de bălți la prima ploaie după asfaltare

Răspunsul lui Câciu la acuzațiile liberalilor pe tema fondurilor europene: Când strugurii devin acri, nu ne mai convine

Partenerii noștri