Video Folosirea aragazului, un pericol pentru sănătate. Cum îi afectează pe copii
Criza energetică ne pune în pericol nu doar bugetul, ci și sănătatea. Ca să facă economie, mulți oameni folosesc aragazul ca sursă de căldură, dar e o idee proastă, mai ales dacă geamurile rămân închise. Nivelul de dioxid de azot din locuințe depăștește în astfel de situații limitele impuse la nivelul UE, reiese dintr-un raport citat de Greenpeace România.
Poluare în creștere în marile orașe din România. Care sunt cauzele
Praful saharian sufocă România
Incendiu puternic lângă Centura Capitalei
Imagini din Brașov, care abia se mai vede din cauza prafului saharian
Poluare masivă în București
Practica periculoasă a încărcării buteliilor cu GPL
Cum ar arăta emisiile de CO2 dacă ar fi vizibile din spațiu
Poluare masivă pe Dunăre
„Insula” uriașă de gunoi din Pacific își va tripla suprafața până în 2040
Potrivit raportului Organizației, aragazul este extrem de toxic și asta pentru că produce monoxid de carbon, particule în suspensie şi alţi poluanţi care pot avea efecte severe asupra sănătăţii, în special asupra copiilor.
Datele arată că în ultimele 12 luni, numărul copiilor din UE cu simptome de astm provocate de gătitul la aragaz este de peste 700.000. Asta înseamnă echivalentul a 12% din totalul cazurilor de astm la copiii din Uniune.
Mai mult de 100 milioane de cetăţeni ai UE gătesc la aragaze, incluzând mai mult de jumătate din gospodăriile din Italia, Franţa, Spania, Olanda, România şi Ungaria.
Organizaţiile pentru sănătate se tem că situaţia ar putea deveni extrem de gravă din cauza crizei energetice din această iarnă, deoarece oamenii reduc aerisirea pentru a face economie la căldură şi la bani.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News