Fiecare zi fără școală este pentru organism ca fumatul a 10 țigări pe zi. Cum ne crește educația speranța de viață (studiu)
Date surprinzătoare au fost publicate într-o revistă medicală britanică de prestigiu. Fiecare an de școală crește speranța de viață, iar fiecare zi fără școală este pentru organism, pe termen lung, ca fumatul a 10 țigări pe zi.
De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Consum uriaș de suplimente alimentare și vitamine în rândul românilor
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București
Un elev din Mehedinți a dat foc școlii, de supărare
Discurs marcant al unei șefe de promoție la liceu: Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire
28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj
Doi bărbați din Caraș-Severin au intrat într-o școală pe un geam lăsat deschis și au furat banii pentru bursele elevilor
Fiecare an de educație ne crește speranța de viață și ne reduce riscul de deces. Aceasta este concluzia celui mai recent studiu publicat în jurnalul britanic de medicină publică The Lancet.
Cercetătorii au vrut să afle care este legătura dintre starea de sănătate și educația formală. Astfel, au descoperit că, în ceea ce privește anii de educație terminați, fiecare an de educație ne scade riscul de mortalitate cu 2%.
Însă, în ceea ce îi privește pe cei care nu trec prin procesul de educație formală, ei au echivalentul unei vieți în care au fumat zece țigări pe zi, respectiv au consumat șase băuturi alcoolice pe zi. Cam atât de rău, spun cercetătorii, că este cazul în care se pierd ani din educație.
În total, dacă ne raportăm la o întreagă viață, cei care au studiile terminate, adică învățământ primar, gimnazial, licel și învățământ terțiar, au echivalentul unei vieți în care au mâncat în totalitate sănătos.
Datele au fost colectate atât din țări în curs de dezvoltare, cât și din țări dezvoltate.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News