Zidul lui Donald Trump s-a stricat. A venit apa și l-a luat
Porţiuni din zidul ridicat la frontiera cu Mexicul în timpul administraţiei preşedintelui Donald Trump au fost avariate aparent din cauza intemperiilor care au afectat în ultimul timp sudul Arizonei, relatează luni dpa, citând presa locală.
Agenţi vamali şi de pază a frontierelor SUA au confirmat, potrivit ziarului The Tucson Sentinel, că inundaţiile „istorice” la frontiera Statelor Unite cu Mexicul sunt la originea acestor distrugeri, între care mai multe porţi metalice larg deschise scoase din balamalele lor, iar în unele cazuri împotmolite în noroi şi în moloz, transmite Agerpres.
And new news update from our Wall Correspondent. Donald Trump's 'tremendous' new wall (not paid by Mexico) is already crumbling. Those were your tax dollars, confiscated from the military to waste on this silliness. Have a nice day https://t.co/fX3VrsKyQm pic.twitter.com/Xrw6yU6TW0
— Tomi T Ahonen (@tomiahonen) August 20, 2021
Ploile musonice au provocat inundaţii severe în regiune în ultimele zile, ameninţând să depăşească recordul precipitaţiilor din 1964.
Conform site-ului Gizmodo, prejudicii importante au fost cauzate zidului de frontieră, ale cărui costuri se ridică la mai multe miliarde de dolari, în zona San Bernardino Ranch, situată între Douglas, Arizona şi San Bernardino Wildlife Refuge.
Zidul lui Trump, un obiectiv politic de campanie
În timpul campaniei sale electorale pentru alegerile prezidențiale, în 2015, când a candidat pentru primul său mandat la Casa Albă, fostul preşedinte american Donald Trump promisese ridicarea unui zid puternic, stavilă în calea migraţiei ilegale, pentru care va plăti Mexicul.
„Nimeni nu construieşte ziduri mai bine decât mine, credeţi-mă!”, afirmase el în iunie 2015, adăugând că „le voi construi foarte ieftin", asigura Donald Trump electoratul la acea vreme.
În realitate, finanţarea sectoarelor din zidul pe care președintele Trump le-a putut construi înainte de a preda ştafeta la Casa Albă în ianuarie 2021 provine din fonduri federale, dintre care miliarde de dolari de la Departamentul de stat al Apărării din SUA.
Kate Scott, de la Centrul Madrean Archipelago Wildlife, descrie porţile avariate ca fiind într-o stare de „paragină” alături de o fotografie postată de ea pe Twitter.
La rândul său, Jose Manuel Perez Cantu, de la organizaţia neguvernamentală Cuenca de Los Ojos, a declarat pentru platforma Gizmodo că ştie de şase porţi într-un singur loc distruse de inundaţii.
Editor : M.D.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News