Live

Zelenski și Netanyahu sunt fiii lui Hitler și ai diavolului, spune Daniel Ortega, dictatorul pro-rus din Nicaragua

Data publicării:
Daniel Ortega este la putere din 2007 și este considerat pe scară largă ca un dictator. Sursa foto: Profimedia Images

Dictatorul pro-rus din Nicaragua, Daniel Ortega, i-a numit pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și pe președintele ucrainean Volodmir Zelenski fii ai diavolului și ai lui Hitler într-un discurs televizat, scrie POLITICO.

Președintele Daniel Ortega a făcut aceste comentarii luni în timpul unui discurs televizat la un eveniment în onoarea forțelor de poliție a țării, potrivit presei din Nicaragua.

Guvernul israelian este condus de un prim-ministru care este fiul diavolului. De ce? Pentru că urmărește o politică de teroare și este [Adolf] Hitler”, a spus Ortega.

Prim-ministrul Israelului este Hitler... la fel cum președintele Ucrainei este un alt nazist, un alt fiu al lui Hitler, care dorește să implice NATO în războiul împotriva Federației Ruse”, a adăugat el.

Zelenski este evreu din punct de vedere etnic și a spus că trei dintre frații bunicului său au fost uciși în Holocaustul comis de Germania nazistă a lui Hitler. Kremlinul a promovat narațiunea că Ucraina este plină de naziști în încercarea de a-și justifica invazia. Netanyahu este și el evreu.

Ortega este la putere din 2007 și este considerat pe scară largă ca un dictator, închizându-și rivalii politici și criticii și preluând controlul instituțiilor statului.

Nicaragua are legături strânse cu Moscova încă de la Războiul Rece, în timpul căruia Uniunea Sovietică a sprijinit răsturnarea regimului țării din America Centrală în 1979 de către rebelii de stânga conduși de Ortega.

Nicaragua a sprijinit de mult cauza palestiniană și a fost printre primele națiuni care au recunoscut statutul palestinian în 1988. Administrația a rupt oficial relațiile diplomatice cu Israelul săptămâna trecută, numind guvernul lui Netanyahu „fascist” și „genocidar”.

La începutul acestui an, Nicaragua a lansat, de asemenea, proceduri judiciare împotriva Germaniei la Curtea Internațională de Justiție (CIJ), în încercarea de a opri Berlinul să furnizeze arme Israelului pentru războiul său din Gaza. În aprilie, CIJ a respins cazul – pe care Nicaragua îl adusese în judecată sub presiunea Moscovei, au declarat oficiali și diplomați occidentali ai serviciilor secrete pentru POLITICO.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Netanyahu a vorbit la telefon cu Macron și i-a spus că refuză o „încetare unilaterală a focului" în Liban

„Batalionul Special Buriația”: 3.000 de militari nord-coreeni vor lupta pentru Putin în regiunea Kursk împotriva trupelor ucrainene

Premierul Netanyahu neagă că Israelul atacă deliberat forțele ONU de menținere a păcii

Zelenski vorbește din nou despre „implicarea reală” a Coreei de Nord în război. „Vom răspunde cât de dur e necesar”

Partenerii noștri