Live

Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreean

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Rusia se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi nord-coreeni în Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citând surse din cadrul serviciilor secrete, informează dpa, potrivit Aerpres.

Pierderile grele suferite de armata rusă şi opoziţia populaţiei faţă de extinderea încorporării înseamnă că Moscova trebuie să folosească alţi soldaţi, a spus Zelenski joi la Bruxelles. Intrarea soldaţilor nord-coreeni în război este „foarte urgentă” pentru Rusia, a adăugat liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski a mai afirmat că Donald Trump, candidatul republican în alegerile prezidenţiale americane, a fost de acord cu argumentele sale pentru a sprijini aderarea Ucrainei la NATO.

Potrivit lui Zelenski, Trump i-a spus în timpul întrevederii lor recente că el are „argumente bune” pentru a lăsa Ucraina să adere la alianţa de apărare occidentală. „Cred că Donald Trump m-a înţeles”, a adăugat Zelenski.

Problema unui statut de membru al NATO pentru Ucraina este un subiect controversat în cadrul alianţei, mai ales pentru Germania şi SUA, care au temeri în legătură cu o posibilă escaladare ce ar putea implica în război actualii membri ai alianţei.

Zelenski a respins aceste temeri, argumentând că o invitaţie de aderare la NATO nu va reprezenta o escaladare şi că vorbele ar trebui urmate de fapte „dacă vreţi într-adevăr ca Ucraina să facă parte din NATO”

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia atenționează Israelul că un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene „ar avea o evoluţie catastrofală”

Zelenski, mesaj șocant către Trump: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”

Franţa a testat cu succes prima sa dronă kamikaze, Colibri. „Ne-am recâştigat suveranitatea în acest segment-cheie”

Noi detalii despre acțiunile Rusiei pentru destabilizarea alegerilor din Moldova: tineri învățați să facă explozibili artizanal

Partenerii noștri