Live

Video Zelenski a publicat imagini cu cele mai distructive atacuri ucrainene asupra Rusiei: Rafinării și fabrici incendiate, nave scufundate

Data actualizării: Data publicării:
Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat sâmbătă un film de prezentare a arsenalului militar ucrainean pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter). ”Pe mare: Neptun, Sea Baby, MAGURA V5. Pe uscat: Bohdana, Stugna, Corsar. În aer: Bober, Morok, Liutîi. Acestea sunt elemente ale arsenalului nostru, care curăță Marea Neagră (n.n. reduce presiunea rusească), suplimentează puterea țării noastre și distrug potențialul Rusiei”, a notat președintele Ucrainei.

Clipul prezintă „rachetele Neptun ale Ucrainei, care au trimis Moskva pe fundul mării”, „obuzierele autopropulsate Bohdana, sistemele de rachete Stugna, dronele ucrainene, loviturile asupra rafinăriilor de petrol rusești, aerodromurile Savaskeika, Engels și Olenia, și alte zeci”.

Vineri, el a ținut să facă referire la operațiunea în desfășurare încă de la 6 august în regiunea Kursk, unde Ucraina deține controlul asupra 74 de localități și înaintează în continuare, spunând că operațiunea din această regiune contribuie la distrugerea logisticii Armatei ruse şi la consumarea rezervelor acesteia.

"Operaţiunea din regiunea Kursk - ne consolidăm poziţiile şi completăm "fondul de schimb" pentru Ucraina", scrie Zelenski într-o postare pe platforma X, sugerând o posibilă idee a sa de a încerca să folosească teritoriul rus ocupat acum de Ucraina ca monedă de schimb pentru teritoriul ucrainean ocupat de Rusia.

”Putem vedea că ocupantul suferă pierderi, iar acest lucru este util”

„Au existat deja mai multe rapoarte ale comandantului-şef Sîrski privind situaţia de pe linia frontului şi operaţiunea noastră în regiunea Kursk. Putem vedea că ocupantul suferă pierderi, iar acest lucru este util, foarte util pentru apărarea noastră: se referă la distrugerea logisticii armatei ruse şi la consumul rezervelor sale. Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi o facem”, a adăugat liderul de la Kiev.

Șeful Apărării a raportat, de asemenea, cu privire la măsurile defensive ale Ucrainei în Donbas, şi anume în direcţiile Pokrovsk şi Toreţk, a mai spus Zelenski. Există un raport și despre progresele forţelor armate în regiunea Kursk.

„Eliminăm prezenţa militară rusă în zona operaţiunilor noastre şi alimentăm fondul de schimb pentru ţara noastră”, a subliniat el. ”Fondul de schimb” fiind, evident, militarii ruși capturați în urma acestor operațiuni.

Comandantul-şef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski, a informat că forţele armate au avansat, în unele zone, de la 1 km la 3 km pe teritoriul inamic.

Își consolidează poziția în regiunea Kursk

Zelenski a declarat sâmbătă, în urma unei întâlniri cu șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, că forțele țării sale își „consolidează” pozițiile în regiunea rusă Kursk, unde Kievul derulează în prezent o ofensivă terestră majoră, relatează AFP și The Kyiv Independent.

Declarațiile liderului ucrainean vin la o zi după ce oficialii ruși au acuzat Ucraina de distrugerea unui pod-cheie peste râul Seim, care traversează regiunea de frontieră, Kievul încercând să perturbe astfel mișcarea trupelor Moscovei în zonă.

Armata rusă, care a desfăşurat întăriri materiale şi umane, a susţinut sâmbătă că a respins asalturile ucrainene în apropierea a trei localităţi din regiunea sa Kursk, provocând pierderi grele adversarului său, notează Agerpres.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat oamenilor săi să „expulzeze” forţele Kievului de pe teritoriul rus.

Potrivit autorităţilor ruse, cel puţin 12 civili au fost ucişi şi mai mult de o sută au fost răniţi de la începutul operaţiunii ucrainene.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Americanii confiscă domenii web folosite de hackerii FSB

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Zelenski a vizitat soldaţi care luptă în regiunea Kursk: „Trebuie să convingem întreaga lume că putem fi mai puternici decât inamicul”

Șeful securității de la centrala nucleară Zaporojie a fost ucis într-un atentat cu mașină-capcană. Momentul, surprins de camere

Partenerii noștri