Live

Zelenski a fost invitat să-și prezinte „planul victoriei” la summitul UE

Data publicării:
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto- Profimedia Images

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat că l-a invitat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să-şi prezinte „planul victoriei” pentru înfrângerea Rusiei în cadrul unui summit UE săptămâna aceasta, transmite AFP, preluată de Agerpres. 

Charles Michel a spus că l-a invitat pe Zelenski „la summitul Consiliului European joi, 17 octombrie, pentru a face un bilanţ al ultimelor evoluţii ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei şi pentru a-şi prezenta planul victoriei”

.

Zelenski caută să obţină sprijinul aliaţilor occidentali ai Kievului, în timp ce invazia Ucrainei de către Rusia intră în al treilea an.

Sprijinul militar pentru Kiev şi consolidarea sectorului energetic al Ucrainei, deja afectat, se află printre subiectele de pe agenda reuniunii liderilor celor 27 de ţări ale Uniunii Europene care va avea loc joi la Bruxelles.

Săptămâna trecută, Zelenski a vizitat rapid capitale europene, în special Berlin, Londra, Paris şi Roma, în timp ce ţara sa se confruntă cu o a treia iarnă de război.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prima postare pe contul oficial al lui Michael Schumacher, după o lungă perioadă de timp. Reacții "în lanț" ale fanilor

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski a prezentat „planul victoriei” deputaților ucraineni. „Rusia trebuie să piardă războiul”

Șase soldați ruși care au fugit din armată au primit vize în Franța. Este primul grup de dezertori care a primit azil în UE

Filmări spectaculoase din Ucraina cu un sistem de rachete RAK-SA-12 în acțiune. Sistemul croat e montat pe un Humvee american

Atac al Rusiei la Cernăuți. Zeci de drone și rachete au fost lansate asupra mai multor regiuni ucrainene, inclusiv asupra Kievului

Partenerii noștri