Live

Vremuri bune pentru super-bogații lumii. De ce 2017 a fost pentru aceștia cel mai profitabil an din istoria recentă

Data publicării:
Cei mai b0gați oameni ai lumii au adăugat averii lor 1,4 trilioane de dolari în 2017, relevă raportul UBS.

2017 s-a dovedit un an mai mult decât generos în conturile miliardarilor lumii, indică un raport publicat de banca elvețiană de investiții UBS.

Practic, 2017 a fost cel mai bun din istoria recentă pentru super-bogații lumii. Averea acestora a crescut per total cu aproximativ 20%, mărind însă și mai mult inegalitatea socială, relatează The Guardian.

Cei mai b0gați oameni ai lumii au adăugat averii lor 1,4 trilioane de dolari în 2017, relevă raportul UBS.

Aceasta reprezintă cea mai rapidă rata a creșterii înregistrată de la Gilded Age (Epoca Poleită) încoace, cum a fost denumită perioada de boom economic din istoria SUA, cuprinsă între anii 1865, imediat după încheierea Războiului de Secesiune, și 1901.

Potrivit raportului UBS, o nouă pleiadă de elite financiare este în plină dezvoltare la nivel mondial. „Epoca Poleită a produs generații de familii în SUA și Europa care au influențat afacerile, domeniul bancar, politica, filantropia și artele mai bine de 100 de ani. Odată cu trecerea averilor de la antreprenori la moștenitorii lor, se vor forma familiile multigeneraționale ale secolului XXI”, menționează autorii raportului.

SUA dețin în continuare cei mai mulți miliardari – 585, conform Business Insider. China vine însă rapid din urmă, cu 373 de miliardari. „Secolul Chinezesc avansează simțitor”, se mai arată în raportul băncii elvețiene.

În 2017 erau la nivel mondial 2.158 de miliardari, subliniază UBS. Dintre aceștia, 179 erau „membri noi ai clubului”. 40 dintre aceștia moșteniseră averile, situație care va deveni tot mai des întâlnită în următoarele două decenii.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O scrisoare pierdută: Cum a ajuns una dintre cele mai bogate familii din lume să se certe pe o avere de peste 11 miliarde de dolari

Cum au ajuns superbogații Americii să plătească impozite mai mici decât restul americanilor, pentru prima dată în istorie

Stilul de viață ieșit din comun al cofondatorului Twitter: face băi cu gheață și nu mănâncă nimic în weekend

CEO-ul Twitter, Jack Dosey, a avut în 2018 un salariu de doar 1,4 dolari. Nu este singurul miliardar american în această situație

Partenerii noștri