Live

Vladimir Putin amenință că va da arme unor țări ca să atace Occidentul: „Avem dreptul să acționăm la fel ca ei”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin a avertizat că Rusia ar putea să furnizeze arme altor țări pentru a ataca ținte occidentale. FOTO: Profimedia Images

Vladimir Putin a avertizat miercuri Germania că utilizarea armelor sale de către Ucraina pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei ar marca un „pas periculos”. Mai mult, președintele rus a amenințat că Moscova ar putea face același lucru și să furnizeze arme altor țări pentru a ataca ținte occidentale, transmite euronews.com.

Germania a anunțat, săptămâna trecută, că îi permite Ucrainei să lovească unele ținte de pe teritoriul Rusiei cu armele cu rază lungă de acțiune pe care le furnizează Kievului.

Liderul rus a declarat că acțiunea Germaniei ar putea distruge relațiile dintre Berlin și Moscova.

O astfel de acțiune a Occidentului va submina și mai mult securitatea internațională și ar putea duce la „probleme foarte grave”, a spus el, adăugând că Moscova ar putea furniza arme cu rază lungă de acțiune altora pentru a lovi ținte occidentale.

„Acest lucru ar însemna implicarea lor directă în războiul împotriva Federației Ruse și ne rezervăm dreptul de a acționa în același mod”, a mai spus Putin.

Miercuri, un oficial occidental și un senator american au declarat că Ucraina a folosit arme americane pentru a lovi în interiorul Rusiei, sub îndrumarea președintelui Joe Biden. Acesta permite ca armele americane să fie folosite în scopul limitat pentru a apăra Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. 

Întrebat despre pierderile militare rusești, Putin a spus că nicio țară nu va dezvălui aceste informații în timpul ostilităților, dar a susținut, fără a oferi detalii, că pierderile Ucrainei sunt de cinci ori mai mari decât cele ale Rusiei.

El a mai adăugat că Ucraina are peste 1.300 de soldați ruși în captivitate, în timp ce peste 6.400 de soldați ucraineni sunt ținuți în Rusia.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Belarus va semna un acord pentru garanții de securitate cu Rusia: „Vecinii noştri îşi arată muşchii, dar nu fac un pas înainte”

Un oficial de la Chișinău avertizează că Rusia finanțează masiv „un atac fără precedent” înainte de referendumul pro-UE din Moldova

SUA, tot mai îngrijorate de planurile Chinei. Antony Blinken: Alimentează „mașina de război” a lui Vladimir Putin

Serviciile secrete americane avertizează: Rachetele cu rază lungă lansate în Rusia pot amplifica războiul

Partenerii noștri