Live

Viktor Orban despre migranți: „Problema noastră nu este cum să trăim cu ei, ci cum să nu îi lăsăm să intre în ţara noastră”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Ungariei Viktor Orban participă la cea de-a 50-a ediție a The European House Ambrosetti forum TEHA la Villa D'Este în Cernobbio, Italia. Foto: Profimedia

Cu ocazia Forumului de la Cernobbio, Italia, premirul Ungariei a făcut alte delarații controversate. Încă o dată Viktor Orban arată că gândește altfel decât Uniunea Europeană, scrie News.ro.

„Dacă suntem forţaţi să fim uniţi în chestiuni asupra cărora nu suntem de acord, acest lucru va separa Uniunea Europeană. Migraţia este o problemă care ne separă”, a declarat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, în Italia, la Forumul de la Cernobbio, care a ajuns, în acest an, la ediția cu numărul 50.

”De ce avem nevoie de ea?”, a pus întrebarea premierul, considerând o problemă gravă faptul că Italia şi multe alte ţări au greutăţi din cauză că au primit mulţi migranţi, iar acum întâmpină dificultăţi în convieţuirea cu aceştia.

”Există însă ţări care nu au mers niciodată pe această cale. Noi nu i-am primit niciodată, aşa că nu avem migranţi deloc, zero”, a punctat liderul maghiar, conform MTI.

”Problema noastră nu este cum să trăim cu ei, ci cum să nu îi lăsăm să intre în ţara noastră. Acestea sunt două probleme diferite, care nu pot fi abordate cu acelaşi instrument politic. Prin urmare ar fi mult mai bine, în ceea ce priveşte migraţia, ca ţările care nu doresc să urmeze politica migraţionistă comună să aibă posibilitatea de a nu participa la aceasta. Ar fi mult mai bine să aibă opţiunea de a se abţine, decât să le forţăm să îşi unească forţele şi, ca urmare, întreaga structură europeană să fie destrămată din cauza conflictelor”, a adăugat el.

La Forumul de la Cernobbio participă şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dar şi premierul Italiei, Giorgia Meloni.

Citește și

Amendată de CJUE pentru respingerea migranţilor, Ungaria sugerează că ar putea să le asigure transportul până la Bruxelles


Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Salvini organizează proteste după ce procurorii au cerut condamnarea sa la 6 ani de închisoare pentru refuzul de a debarca migranţi

Antony Blinken acuză: mass media rusă a ajuns o ramură a serviciilor de informații ale Kremlinului

Ungaria amenință că dă în judecată Comisia Europeană pentru a-și recupera costurile pentru protejarea frontierei externe a UE

Viktor Orban a trecut la dietă și antrenamente. Și-a ales un dispozitiv cu origini militare rusești pentru sală

Partenerii noștri