Viktor Orban: Cât de europeană poate fi numită o țară în care naționalitățile europene sunt reduse la o minoritate?
Premierul Viktor Orban a reconfirmat linia de gândire eurosceptică și antiimigrație pe care a exprimat-o deja în iulie, la Băile Tusnad. El spune că zona euro și chiar Uniunea Europeană însăși s-ar putea destrăma până în 2030, iar până în 2040, imigranții musulmani vor fi majoritari în orașele franceze, ceea s-ar putea întâmpla și în alte orașe și capitale ale UE, caz în care „trebuie reevaluate relațiile cu aceste capitale”.
Va trebui „să ne reevaluăm relațiile cu aceste capitale, deoarece este discutabil cât de europeană poate fi numită o țară în care naționalitățile europene indigene sunt reduse la o minoritate de câteva municipalități”, a declarat Viktor Orban, potrivit G4Media, care citează serviciul în limba maghiară al postului Europa Liberă.
Ungaria se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei
Viktor Orban a mai spus că Ungaria se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei, estimând că războiul ar putea dura până în 2030, Premierul maghiar prevede, de asemenea, că Ucraina ar pierde o treime sau chiar jumătate din teritoriu. Orban consideră că războiul a fost local, dar Occidentul a intervenit, făcându-l global, iar acum Europa „își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.
Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, a mai prezis Orban. El a spus că adoptarea sancțiunilor arată că Europa nu are un lider care să recunoască interesele continentului și să acționeze în consecință și care să-i convingă pe ceilalți să facă același lucru.
„Ne-am dori ca politica de sancţiuni a UE să se schimbe şi să aibă o bază mai raţională”, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán și vineri, la Belgrad, potrivit hirado.hu. „Este uşor să implementezi politici de sancţiuni de la Paris, Bruxelles, Madrid, poate chiar şi de la Berlin, însă noi ne aflăm mai aproape de ţara sancţionată, de Rusia”, a spus premierul ungar.
Viktor Orban admiră capitalismul de stat chinez și vrea ca Fidesz să stea la putere până în 2060
Premierul crede că Europa nu este pregătită pentru ascensiunea noilor actori în politica globală și a mărturisit că admiră eficiența capitalismului de stat chinez și ar dori să dezvolte un model economic similar în Ungaria.
Tocmai de aceea, își dorește ca Fidesz să rămână la putere până în 2060. Premierul a spus că Fidesz a cultivat în mod conștient o nouă generație de lideri guvernamentali „bine educați și capabili”, care ar trebui să fie capabili să conducă țara între 2030 și 2060.
De asemenea, trebuie făcut totul pentru a crește populația, astfel că în curând vor fi anunțate noi măsuri de sprijinire a familiei, a arătat Orban.
El a menționat și „unificarea națională”, referindu-se, potrivit surselor Europa Liberă, la maghiarii din afara granițelor.
Viktor Orbán a făcut toate aceste afirmații într-un discurs susținut la Kötcsé, în 10 septembrie. Kötcsé este un mic sat din județul Somogy, în apropiere de lacul Balaton, destinație de vacanță preferată de mulți politicieni din Ungaria. Întâlnirea, care marchează începutul sezonului politic de toamnă pentru Fidesz, este în principiu închisă pentru public, dar jurnaliștii Europa Liberă au stat de vorbă cu oamenii și au reușit să facă rost de informații despre ceea ce a spus liderul Fidesz în 10 septembrie.
La Belgrad, vineri, Viktor Orban a fost întrebat și despre raportul pe care l-a adoptat Parlamentul European joi, cu privire la Ungaria. Raportul estima că Ungaria nu mai este o democrație și cere sancționarea țării. „Singurul motiv pentru care nu râdem de acest raport este că deja ne-am plictisit; este o glumă plictisitoare, este a treia sau a patra oară când se face asta, că în Parlamentul European este adoptată o rezoluţie care condamnă Ungaria”, a comentat Viktor Orban, potrivit hirado.hu.
Editor : Luana Pavaluca
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News