Live

VIDEO O navă a Marinei Noii Zeelande, de 63 de milioane de dolari, s-a răsturnat și s-a scufundat

Data actualizării: Data publicării:
O navă a Marinei Noii Zeelande, de 63 de milioane de dolari, s-a răsturnat și s-a scufundat. Sursa: captură YouTube

O navă a Marinei Regale a Noii Zeelande s-a răsturnat, iar apoi s-a scufundat în largul coastelor insulei Samoa. Toți cei 75 de oameni aflați la bord au fost salvați, relatează Reuters.

Nava Manawanui s-a răsturnat lângă coasta de sud a insulei Samoa sâmbătă seara, în timp ce efectua măsurători asupra recifului, a declarat într-un comunicat comandorul Shane Arndell, comandantul Marinei Noii Zeelande.

Mai multe nave au venit în ajutor și au participat la salvarea echipajului și a pasagerilor care au coborât în apă cu bărcile de salvare, a spus Arndell.

Un avion Poseidon al Forțelor Aeriene a fost de asemenea trimis pentru a ajuta la operațiunea salvare.

Nu se știe încă motivul pentru care a eșuat nava, a spus Marina neo-zeelandeză.

Înregistrările video și fotografiile publicate pe mass-media arată cum nava Manawanui, care a costat guvernul Noii Zeelande 103 milioane de dolari neo-zeelandezi (63 milioane USD) în 2018, înclinată mult pe o parte. Din ambarcațiune se ridică un fum dens.

Marina regală a precizat că „colaborează cu autoritățile pentru a înțelege implicațiile și pentru a minimiza impactul asupra mediului”.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

S-au înecat sub ochii rudelor: Scene de haos în Congo după ce un feribot supraîncărcat s-a scufundat la câteva sute de metri de mal

Magnatul britanic Mike Lynch s-a înecat la bordul iahtului scufundat în Sicilia, arată rezultatele unei anchete

Paza de Coastă a Chinei anunță că a intrat în premieră în Oceanul Arctic, alături de Rusia. Mesajul transmis americanilor

Epava „navei-fantomă a Pacificului”, singurul distrugător american capturat de japonezi în al Doilea Război Mondial, a fost găsită

Partenerii noștri