Live

VIDEO Accident cumplit în Iran. 28 de pelerini au murit după ce autobuzul lor a rămas fără frâne și s-a răsturnat

Data publicării:
Un autobuz cu pelerini s-a răsturnat în Iran. Foto: Profimedia

Cel puțin 28 de oameni au murit după ce un autobuz care transporta pelerini șiiți din Pakistan s-a răsturnat în provincia Yazd din Iran, relatează The Independent.

Autobuzul care transporta 51 de pasageri, toți cetățeni pakistanezi, s-a răsturnat marți noaptea. Din primele investigații ale poliției rezultă că autobuzul a rămas fără frâne.

Alte 23 de persoane au fost rănite în accident, 14 dintre ele fiind în stare critică, a declarat Mohammad Ali Malekzadeh, un oficial al serviciilor de urgență.

Syed Athar Shamsi, liderul convoiului care a plecat din Larkana, Pakistan pentru pelerinaj, a spus că grupul era împărțit în două autobuze. Autobuzul din față a fost cel care s-a prăbușit, a explicat el pentru GeoTV.

În imaginile difuzate de televiziunea de stat iraniană se vede autobuzul răsturnat pe autostradă.

Pelerinii traversau Iranul pentru a ajunge în Karbala, în Irak, pentru a participa la sărbătoarea Arbaeen, respectată mai ales de șiiți.

Arbaeen, care în arabă înseamnă numărul 40, marchează aniversarea celei de-a 40-a zile de doliu după moartea nepotului profetului Mahomed, Hussein, în secolul al VII-lea, în bătălia de la Karbala.

Pelerinajul la Karbala pentru această sărbătoare este unul dintre cele mai mari din lume.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasadorul Iranului în Liban a rămas fără un ochi, după ce i-a explodat pagerul

Iranul, furios după exploziile a mii de pagere în Liban: „Asasinat în masă”

Doi ani de la moartea Mahsei Amini. Poliția moralității nu va mai „deranja” femeile să poarte hijab, promite președintele Iranului

Îngrijorare la Washington. Președintele SUA și premierul britanic au discutat despre armele primite de Rusia din Iran și Coreea de Nord

Partenerii noștri