Live

Vaccinul Covaxin, produs în India, eficacitate medie de 78% în faza a treia a studiului clinic

Data publicării:
Vaccinul Covaxin, produs în India, are o eficacitate medie de 78%. Foto: Profimedia Images

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de laboratorul indian Bharat Biotech, Covaxin, are o eficacitate medie de 78%, conform rezultatelor preliminare ale studiului clinic de fază a treia, a anunţat miercuri producătorul.

Eficacitatea împotriva formelor grave de COVID-19 a fost de 100%, cu un impact asupra diminuării spitalizărilor, în timp ce eficacitatea faţă de infecţia asimptomatică a fost de 70%, potrivit companiei Bharat Biotech, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres. La studiul clinic au participat 25.800 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 98 de ani, monitorizaţi la mai mult de două săptămâni după ce au primit a doua doză de vaccin.

În mijlocul celui de-al doilea val de infectări, cu un record de circa 300.000 de noi cazuri de COVID-19 confirmate în India numai în ultimele 24 de ore, în rândul grupului de voluntari s-au înregistrat în total 127 de cazuri simptomatice, de unde rezultă o eficacitate medie a vaccinului Covaxin de 78%.

''Covaxin a demonstrat un istoric excelent de securitate în testele clinice pe oameni şi în folosirea în situaţii de urgenţă'', a declarat directorul executiv al Bharat Biotech, Krishna Ella, în timp ce directorul general al Consiliului Indian pentru Cercetări Medicale, Balram Bhargava, care a participat la dezvoltarea vaccinului, susţine că acesta din urmă ''funcţionează bine împotriva majorităţii variantelor virusului SARS-CoV-2''.

Citește și: India a înregistrat peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record

Acesta este al doilea studiu preliminar asupra eficacităţii vaccinului indian, primul studiu, publicat pe 3 martie, indicând o eficacitate medie de 81%.

 Țările în care a fost autorizat vaccinul Covaxin

Compania Bharat Biotech a anunţat săptămâna aceasta creşterea capacităţii de producţie până la 700 de milioane de doze pe an, cea actuală fiind de 150 de milioane de doze pe an.

Deşi nu se cunosc deocamdată studii independente despre eficacitatea vaccinului Covaxin, acesta a fost deja autorizat în Mexic, Iran, Paraguay, Guatemala, Nicaragua, Guyana, Venezuela, Botswana şi Zimbabwe, iar preţul unei doze este cuprins între 15 şi 20 de dolari.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin l-a impresionat pe antrenorul lui Tottenham: ce a spus Ange Postecoglou după 4-0 cu Manchester City

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

AstraZeneca anunță că retrage de pe piaţă vaccinul anti-COVID-19

Rafila, despre vaccinul anti-Covid adaptat noilor tulpini: Sper ca românii să poată beneficia de el din toamnă

Ministrul Rafila: România vrea o soluție pentru a nu mai cumpăra vaccin anti-Covid 19

O companie a produs primul vaccin cu ARN mesager din Africa: „Este un pas important pentru imunizare anti-Covid în țările sărace”

Partenerii noștri