Live

Unul dintre cei mai periculoşi fugari ai mafiei italiene a fost arestat în Spania

Data publicării:
Francesco Lapis a fost arestat în Barcelona.

Unul dintre „cei mai periculoşi” fugari ai mafiei italiene, Francesco Lapis, cunoscut ca făcând parte din organizaţia criminală Camorra Romana, a fost arestat în Barcelona, a anunţat sâmbătă poliţia spaniolă, relatează Reuters.

„Fugarul apărea pe lista (Italiei) cu cei mai periculoşi fugari deoarece era cunoscut în cercurile criminale ca o persoană apropiată de aşa-numita Camorra Romana”, a declarat poliţia naţională spaniolă într-un comunicat.

Lapis fusese condamnat în Italia pentru trafic cu cantităţi mari de cocaină, haşiş şi marijuana între Spania şi Italia, notează Reuters, citată de News.ro.

După ce Lapis a fugit din ţară, poliţia italiană a cerut ajutorul omologilor spanioli pentru depistarea sa, deoarece suspecta că se află în Spania.

Poliţia a declarat că iniţial s-a crezut că se află în Ibiza, dar când asociaţii săi au călătorit cu avionul din Franţa la Barcelona, agenţii au început o operaţiune de supraveghere pentru a-l depista pe Lapis în oraş. În încercarea de a se sustrage urmăririi, asociaţii lui Lapis au schimbat la un moment dat taxiul cu care plecaseră de la aeroport.

„În ciuda măsurilor de precauţie pe care şi le-au luat, (poliţia) a reuşit să continue urmărirea (acestora) până la periferia oraşului Barcelona, unde au fost întâmpinaţi de fugarul însuşi pe un drum public, iar acesta a fost arestat rapid”, a declarat poliţia.

Poliţia italiană emisese un mandat european de arestare pentru capturarea lui Lapis.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Italia, lovită de inundații. „Suntem într-o urgență totală”. Sute de persoane au fost evacuate

Suferința din spatele luxului „Made in Italy”. Mărci de prestigiu folosesc furnizori care își tratează lucrătorii ca pe sclavi

Interzicerea telefoanelor le dă bătăi de cap directorilor de școli din România. „Hotelul Mobilelor” și alte soluții găsite în Europa

Toto Schillaci a murit. Golgheterul Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani

Partenerii noștri