Live

Un turist acuzat de blasfemie a fost scos cu forța de mulțime dintr-o secție de poliție și ucis în stradă

Data publicării:
Foto: Profimedia

Un turist a fost scos cu forța dintr-o secție de poliție de mulțimea furioasă și incendiat în plină stradă în nord-vestul Pakistanului, după ce a fost acuzat de blasfemie, relatează BBC.

Poliția încercase să-l protejeze pe bărbat. Mulțimea s-a adunat în fața secției după ce bărbatul a fost acuzat că a profanat Coranul, cartea sfântă a Islamului. Incidentul a avut loc în orașul Madyan.

Linșajele nu sunt neobișnuite în cazul acuzaților de blasfemie, care se pedepsește cu moartea în Pakistan. Un creștin a fost atacat luna trecută, după ce a fost acuzat că a ars pagini din Coran, și a murit la scurt timp după aceea.

Imaginile apărute pe rețelele sociale cu acest incident au stârnit indignare.

Poliția a confirmat că turistul a fost „incendiat” și că aproximativ 11 persoane au fost rănite în incident. Printre cei răniți se numără și 8 polițiști.

Șeful poliției regionale. Mohammad Ali Gandapur, a acuzat moscheea locală că a încurajat oamenii să se adune în stradă după ce turistul a fost luat de polițiști pentru a a fi protejat.

Poliția spune că a deschis dosare împotriva a sute de persoane implicate în incident, inclusiv copii de doar 13 ani.

Potrivit BBC Urdu, hotelurile din oraș, care fuseseră pline, s-au golit după acest incident, pentru că turiștii au început să se teamă pentru viața lor și au plecat.

Violența alimentată de religie în Pakistan a crescut de când blasfemia a devenit o infracțiune pedepsită cu moartea, în anii 1980. Chiar și acuzațiile nefondate pot incita la proteste și la violențe împotriva presupușilor autori.

Aproximativ 96% din populația Pakistanului este musulmană. Și alte țări, inclusiv Iran, Brunei și Mauritania, impun de asemenea pedeapsa capitală pentru insultarea religiei.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce pedeapsă a primit bărbatul care a ucis-o pe fetița iubitei sale și i-a ascuns cadavrul într-o canapea

Cei trei fii ai „vrăjitoarei” Sidonia au fost trimişi în judecată pentru omor, după crima de la Padina

Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Crima de la hotel. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere când a ieșit să cumpere cuțitul cu care și-a ucis iubita

Partenerii noștri